Verstoorde arbeidsrust

Vakbond en Bovag in de clinch over petitie

Steven Don Steven Don

Een groep van ongeveer vijftig monteurs die aangesloten zijn bij FNV Metaal overhandigde de petitie op dinsdagavond 4 april tijdens een ondernemerscafé van Bovag Autodealers in Apeldoorn; in de petitie wordt geëist dat de rechten en keuzemogelijkheid in hun personeelshandboek worden opgenomen. De Bovag zegt bij monde van woordvoerder Paul de Waal het “vreemd te vinden” dat de FNV op deze manier morrelt aan de eind augustus vorig jaar afgesloten cao. Het zou ook in strijd zijn met de bepaling in de cao over de vredeplicht, die voorschrijft dat er gedurende de looptijd van de cao geen actie gevoerd mag worden over zaken die in de cao geregeld worden. “Zowel werkgevers als werknemers zijn gebaat bij arbeidsrust. Daar hechten wij aan. We gaan wel met de FNV in gesprek”, aldus De Waal.

Vakbond en Bovag in de clinch over petitie | Automotive Online
Verstoorde arbeidsrust

Vakbond en Bovag in de clinch over petitie

Martijn Roede Martijn Roede

Een groep van ongeveer vijftig monteurs die aangesloten zijn bij FNV Metaal overhandigde de petitie op dinsdagavond 4 april tijdens een ondernemerscafé van Bovag Autodealers in Apeldoorn; in de petitie wordt geëist dat de rechten en keuzemogelijkheid in hun personeelshandboek worden opgenomen. De Bovag zegt bij monde van woordvoerder Paul de Waal het “vreemd te vinden” dat de FNV op deze manier morrelt aan de eind augustus vorig jaar afgesloten cao. Het zou ook in strijd zijn met de bepaling in de cao over de vredeplicht, die voorschrijft dat er gedurende de looptijd van de cao geen actie gevoerd mag worden over zaken die in de cao geregeld worden. “Zowel werkgevers als werknemers zijn gebaat bij arbeidsrust. Daar hechten wij aan. We gaan wel met de FNV in gesprek”, aldus De Waal.