In de branche

Redactie Redactie

Hansen met pensioen

Willem Hansen (64) is per 1 januari vertrokken bij Stokvis Equipment om met vroegpensioen te gaan. Tijdens de nieuwjaarsreceptie op 10 januari nam Hansen afscheid na bijna 40 jaar werkplaatsapparatuur te hebben verkocht verkocht. In totaal kwamen er circa honderd relaties en (oud-) collega’s af op de voor de gelegenheid tot skihut omgetoverde Stokvis-showroom in Deventer. Wat Hansen precies met zijn vrije tijd gaat doen, weet hij nog niet. “Ik ga wat meer sporten, denk ik, en een zeilboot lijkt me ook wel wat. Ik ga me zeker niet vervelen.”

Pitstraat gaat Duits

Pitstraat.com, vergelijkings- en verkoopplatform voor auto-onderdelen, biedt nu ook de producten aan van de Duitse onderdelenwebwinkel Carondo.Volgens Pitstraat-mede-oprichter Remco Duijzers bieden het brede assortiment en de doorgaans scherpe prijzen van de Duitsers een duidelijke meerwaarde. Nederlandse garagisten en consumenten kunnen de producten bestellen via een Nederlandstalige website en de betaling loopt via Ideal. 

CBX verruilt Autoprof voor huisshow

Equipmentleverancier CBX Nederland staat in februari voor het eerst sinds jaren niet op de Autoprof in Gorinchem. In plaats daarvan organiseert het bedrijf een aantal ‘kennisevents’ in eigen huis, met als doel “de eindgebruiker kennis te laten maken met de technieken die achter het product schuilgaan, via instructies en demonstraties”, aldus directeur Maurits Golüke. Het eerste CBX-event is van 23 tot en met 25 februari.

Jabo, Habu en Autoplex aangesloten bij Groupauto

Groupauto Nederland heeft grossiers Jabo, Habu en Autoplex aan zijn ledenbestand toegevoegd. Daarmee heeft het nu ruim 40 aangesloten grossiers en een omzet van 110 miljoen euro. Volgens Groupauto-directeur Freek Blekxtoon is met de komst van de drie grossiers een groot deel van het land afgedekt met Groupauto grossiers. Resterende witte vlekken worden versneld gevuld.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.