Honda veilig voor voetgangers

Redactie Redactie
• Laatste update:

Daarmee is de nieuwe Civic bijna dubbel zo veilig voorvoetgangers dan alle tot nu toe geteste auto’s. Max Mosley, president van de internationale automobielfederatie FIA, onder wiens auspiciën de botsproeven worden uitgevoerd, was zeer ingenomen met dit resultaat. “Experts zeiden dat een dergelijke bescherming voor voetgangers nooit mogelijk was, nu is het tegendeel bewezen. Honda’s score wordt dus in de naaste toekomst de haalbare norm”, aldus Mosley, die in een exclusief interview verklaarde dat EuroNCAP ook tests voorbereidt op het gebied van actieve veiligheid.
Van de geteste auto’s in deze ronde behaalden de Honda Civic, Mercedes-Benz C-klasse, Rover 75 en Volkswagen Passat vier sterren als het gaat om bescherming van de inzittenden. Eerder dit jaar scoorde de Renault Laguna op dit punt vijf sterren, de hoogste sinds EuroNCAP in 1997 met de crashtests begon.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.