Daewoo failliet

Redactie Redactie
• Laatste update:

Tijdens de besprekingen vormden achterstallige salarissen – werknemers werden afgelopen maand niet betaald – een belangrijk struikelblok. Volgens woordvoerder John Vroom van Daewoo Motor Benelux is er sprake van “een technische fase die nodig is om de herstructurering door te voeren die door de tegenwerking van de vakbonden niet kon plaatsvinden”. Hij schetst de situatie als volgt: Daewoo bevindt zich nu in een situatie die Court Receivership heet en waarbij de rechtbank iemand aanstelt die – terwijl de schulden worden bevroren – puin gaat ruimen. “Intussen draait het bedrijf gewoon door.” Voor de Nederlandse situatie – dealers, klanten – heeft de faillissementsaanvraag geen gevolgen, aldus Vroom.
Daewoo is het derde Koreaanse automerk dat na de financiële crisis van 1997 financieel onderuit gaat: Kia Motors ging door het stof voordat het aan Hyundai werd verkocht, Samsung ging vorig jaar failliet.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.