Hella houdt winst op peil na doorberekening kostenstijging

Redactie Redactie
• Laatste update:
In de verlichtingsbusiness namen de verkopen met 22,8 procent toe (foto: Hella)

Verlichtings- en onderdelen leverancier Hella is het verkorte boekjaar (als gevolg van de overname door Faurecia) begonnen met een omzetgroei van 21,6 procent. De omzet kwam uit op 1,8 miljard euro in de maanden juni, juli en augustus. Hella heeft wel last van de hogere kosten maar is er in geslaagd de hogere inkoopprijzen te compenseren door hogere verkoopprijzen, deelt ceo Michel Favre mee in een financiële update. Door de kostenverhoging bleef de winst steken op 91 miljoen euro, dat is vrijwel evenveel als een jaar eerder.

De groei in Europa kwam uit op 4,7 procent. Europa is met 906 miljoen euro nog altijd goed voor de helft van de omzet.

Verwachtingen

“We zijn het nieuwe boekjaar sterk gestart met een omzetgroei in de dubbele cijfers, voornamelijk door de hoge vraag naar onze verlichtings- en elektronicaproducten”, aldus Favre. Ondanks de onzekerheden op de markten verwacht Hella toch dat de wereldwijde automotive economie zal herstellen. Favre: “Die verwachte productietoename van nieuwe auto’s de komende maanden verhoogt de vraag naar onze producten.”

Hella houdt winst op peil na doorberekening kostenstijging | Automotive Online

Hella houdt winst op peil na doorberekening kostenstijging

Redactie Redactie
• Laatste update:
In de verlichtingsbusiness namen de verkopen met 22,8 procent toe (foto: Hella)

Verlichtings- en onderdelen leverancier Hella is het verkorte boekjaar (als gevolg van de overname door Faurecia) begonnen met een omzetgroei van 21,6 procent. De omzet kwam uit op 1,8 miljard euro in de maanden juni, juli en augustus. Hella heeft wel last van de hogere kosten maar is er in geslaagd de hogere inkoopprijzen te compenseren door hogere verkoopprijzen, deelt ceo Michel Favre mee in een financiële update. Door de kostenverhoging bleef de winst steken op 91 miljoen euro, dat is vrijwel evenveel als een jaar eerder.

De groei in Europa kwam uit op 4,7 procent. Europa is met 906 miljoen euro nog altijd goed voor de helft van de omzet.

Verwachtingen

“We zijn het nieuwe boekjaar sterk gestart met een omzetgroei in de dubbele cijfers, voornamelijk door de hoge vraag naar onze verlichtings- en elektronicaproducten”, aldus Favre. Ondanks de onzekerheden op de markten verwacht Hella toch dat de wereldwijde automotive economie zal herstellen. Favre: “Die verwachte productietoename van nieuwe auto’s de komende maanden verhoogt de vraag naar onze producten.”