Onderdelendistributeur Alliance Automotive Group koopt Duitse Knoll

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
AAG neemt de Duitse onderdelenleverancier Knoll over. (Foto: AAG)

Alliance Automotive Group heeft alle aandelen in Knoll en Transport en Logistik Schleiz overgenomen. Dat meldt AAG vandaag in een persbericht.

De Duitse onderdelenleverancier is op dit moment grotendeels in het bezit van Manfred Knoll, die het bedrijf al meer dan 60 jaar leidt. Het bedrijf is actief in Beieren, Berlijn, Brandenburg, Saksen en Thüringen en exploiteert een landelijk dekkend netwerk van 18 distributiecentra onder het merk Knoll. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Bayreuth en had in 2021 een omzet van 107 miljoen euro. Het bedrijf heeft circa 560 mensen in dienst. Vorige week maakte AAG nog de overname bekend van de Spaanse onderdelenleverancier Lausan.

Gezamenlijk

“Knoll en AAG hebben veel gemeen, zoals gezamenlijke leveranciers, een gedeelde bedrijfscultuur en sterke binding met werknemers en zakenpartners. Vanwege die gemeenschappelijke achtergrond geloof ik dat beide bedrijven de beste voorwaarden hebben om samen succesvol te zijn”, aldus Fabian Roberg, ceo AAG Duitsland.Cor Baltus, ceo van Alliance Automotive Group Benelux, was onlangs te gast in het interviewprogramma 3×15 minuten van Automotive.

De voorgenomen overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit. Alliance Automotive Group is distributeur van onderdelen voor lichte en bedrijfsvoertuigen in Frankrijk, het VK, Ierland, Duitsland, Polen, Nederland, België, Spanje en Portugal. AAG is in handen van Genuine Parts Company met activiteiten in Noord-Amerika, Europa en Australië. Genuine Parts Company denkt ook dit jaar verder te kunnen groeien.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Onderdelendistributeur Alliance Automotive Group koopt Duitse Knoll | Automotive Online

Onderdelendistributeur Alliance Automotive Group koopt Duitse Knoll

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
AAG neemt de Duitse onderdelenleverancier Knoll over. (Foto: AAG)

Alliance Automotive Group heeft alle aandelen in Knoll en Transport en Logistik Schleiz overgenomen. Dat meldt AAG vandaag in een persbericht.

De Duitse onderdelenleverancier is op dit moment grotendeels in het bezit van Manfred Knoll, die het bedrijf al meer dan 60 jaar leidt. Het bedrijf is actief in Beieren, Berlijn, Brandenburg, Saksen en Thüringen en exploiteert een landelijk dekkend netwerk van 18 distributiecentra onder het merk Knoll. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Bayreuth en had in 2021 een omzet van 107 miljoen euro. Het bedrijf heeft circa 560 mensen in dienst. Vorige week maakte AAG nog de overname bekend van de Spaanse onderdelenleverancier Lausan.

Gezamenlijk

“Knoll en AAG hebben veel gemeen, zoals gezamenlijke leveranciers, een gedeelde bedrijfscultuur en sterke binding met werknemers en zakenpartners. Vanwege die gemeenschappelijke achtergrond geloof ik dat beide bedrijven de beste voorwaarden hebben om samen succesvol te zijn”, aldus Fabian Roberg, ceo AAG Duitsland.Cor Baltus, ceo van Alliance Automotive Group Benelux, was onlangs te gast in het interviewprogramma 3×15 minuten van Automotive.

De voorgenomen overname moet nog worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteit. Alliance Automotive Group is distributeur van onderdelen voor lichte en bedrijfsvoertuigen in Frankrijk, het VK, Ierland, Duitsland, Polen, Nederland, België, Spanje en Portugal. AAG is in handen van Genuine Parts Company met activiteiten in Noord-Amerika, Europa en Australië. Genuine Parts Company denkt ook dit jaar verder te kunnen groeien.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.