Profile: Bandenspanning bij veel auto’s niet op orde

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Consumenten zouden eens wat vaker langs de Profile moeten gaan, vindt Profile (foto: Profile).

Automobilisten verwaarlozen hun banden, stelt onderhoudsbedrijf Profile. Uit een steekproef van het bedrijf bleek de bandenspanning bij 82 procent van de banden bij in totaal 1.678 auto’s niet op orde. In 11 procent van de gevallen waren de banden te hard en bij 71 procent te zacht. Het gemiddelde bandenprofiel was ten opzichte van de vorige meting in juni dit jaar afgenomen van 2,4 millimeter naar 2,1 millimeter. Dat past nog wel binnen de marges die de meeste leveranciers aanhouden.

Controle

Een zachte band heeft een breder oppervlak en daardoor meer weerstand, wat hogere brandstofkosten betekent en snellere slijtage van het rubber. Ook stuurt de auto slechter en is de kans op een klapband groter. Lees ook: Het onmeetbare nut van een bandencampagne

Naast de steekproef controle hield Profile ook een poll onder websitebezoekers. Bijna 40 procent van de duizend respondenten zegt de bandenspanning niet elke twee maanden te controleren. “Deze cijfers laten zien dat het bandenbewustzijn nog veel te wensen over laat”, zegt marketingmanager Koen van Hamburg van Profile.

Ook Kwik-Fit constateerde onlangs dat het bandenbewustzijn bij sommige consumenten mager is: zo rijdt 4,5 procent in de zomer door op winterbanden. 

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Profile: Bandenspanning bij veel auto’s niet op orde | Automotive Online

Profile: Bandenspanning bij veel auto’s niet op orde

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
Consumenten zouden eens wat vaker langs de Profile moeten gaan, vindt Profile (foto: Profile).

Automobilisten verwaarlozen hun banden, stelt onderhoudsbedrijf Profile. Uit een steekproef van het bedrijf bleek de bandenspanning bij 82 procent van de banden bij in totaal 1.678 auto’s niet op orde. In 11 procent van de gevallen waren de banden te hard en bij 71 procent te zacht. Het gemiddelde bandenprofiel was ten opzichte van de vorige meting in juni dit jaar afgenomen van 2,4 millimeter naar 2,1 millimeter. Dat past nog wel binnen de marges die de meeste leveranciers aanhouden.

Controle

Een zachte band heeft een breder oppervlak en daardoor meer weerstand, wat hogere brandstofkosten betekent en snellere slijtage van het rubber. Ook stuurt de auto slechter en is de kans op een klapband groter. Lees ook: Het onmeetbare nut van een bandencampagne

Naast de steekproef controle hield Profile ook een poll onder websitebezoekers. Bijna 40 procent van de duizend respondenten zegt de bandenspanning niet elke twee maanden te controleren. “Deze cijfers laten zien dat het bandenbewustzijn nog veel te wensen over laat”, zegt marketingmanager Koen van Hamburg van Profile.

Ook Kwik-Fit constateerde onlangs dat het bandenbewustzijn bij sommige consumenten mager is: zo rijdt 4,5 procent in de zomer door op winterbanden. 

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.