Op Bezoek | Drive-thru biedt zicht op nodige investeringen in de werkplaats

Op bezoek • Tijdens een op de 1,5-metermaatregel ingerichte huisshow konden geïnteresseerden afgelopen week een kijkje nemen bij het nieuwe equipment van Rocar-Tech. Want ondanks de crisis blijft investeren noodzakelijk, denken Jan Roozeboom en Gert-Jan Evers van Rocar-Tech.
Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Tijdens de drive-thru was onder andere het kalibratiesysteem van Brainbee Mahle te zien (Foto: Automotive).

Equipmentleverancier Rocar-Tech hield afgelopen week een alternatieve huisshow: een drive-thru door het bedrijf, waarbij mensen in hun auto konden blijven zitten om zo al rijdend de nieuwste producten van het bedrijf langs te gaan. Aansluitend was er wél gelegenheid om een hapje en een drankje te doen. Ongeveer 50 mensen kwamen er langs, van donderdag tot en met zaterdag. “Veel van hen waren heel gericht op zoek, en dat maakt zo’n evenement waardevol”, aldus commercieel directeur Gert-Jan Evers. “We merkten dat er veel vraag was naar informatie over onze Brainbee-deeltjesteller, die naar verwachting dit najaar op de markt komt. Ook onze nieuwe uitlijner Ravaglioli TD 2.0 Wifi met behulp van een tablet viel in de smaak; je hoeft hierbij geen hele kast of totempaal te installeren, dat scheelt erg veel ruimte in de werkplaats”, aldus Evers. “Via wifi staat het tablet in verbinding met de koppen die je op de wielen monteert. Zo heb je op je tablet direct een beeld van de uitlijning van de auto.”

Ook in het BrainBee Mahle -kalibratiesysteem voor radars en sensoren van ADAS-systemen is veel interesse tijdens de drive-thru dagen. “Vooral van schadebedrijven en ruitschadeherstellers”, zegt directeur Jan Roozeboom. “Vooralsnog is er voor universele garagebedrijven ook geen noodzaak om zo’n systeem aan te schaffen. Die zal dan te vaak ongebruikt in de hoek staan. Voor ruitschade en carrosserie-schadeherstellers is het noodzakelijk.”

Het opschorten van de invoering van de deeltjesteller ziet Roozeboom niet gebeuren

Evers denkt dat de autobranche geluk heeft gehad dat de mobiliteit op gang moest worden gehouden, ook in de lockdown-periode. “Daardoor moesten bijvoorbeeld de verplichte keuringen wel plaats blijven vinden: de werkplaatsen bleven immers ook open.” Beide heren zien dat er veel investeringen op de werkplaats afkomen, en ze vragen zich af of autobedrijven die in deze crisistijd aankunnen. Maar het opschorten van bijvoorbeeld de invoering van de deeltjesteller voor het meten van de roetuitstoot, dat ziet Roozeboom in ieder geval niet gebeuren. “Het is een milieuvraagstuk. En je zit ook met de stikstofregels dat de overheid alle maatregelen op milieugebied ook in crisistijd gewoon door wil voeren.”

Vraag komt op gang

Het bedrijf zelf zag eind vorig jaar de vraag naar equipment al toenemen, en dat hielp het bedrijf door de afgelopen periode. “Onze kracht is dat we een eigen voorraad hadden”, aldus Roozeboom. “We hebben tussen november en januari ongeveer 20 procent meer verkocht dan normaal”, schat hij in, “en die producten hebben we tot en met april uit kunnen leveren ondanks dat de fabrieken dicht waren. Onze verkopers hadden weinig te doen, maar de technische dienst des te meer. We hebben het zo tot juni kunnen redden en nu zie je dat de vraag weer op gang komt.”

Op bezoek

De redactie van Automotive bezoekt tal van evenementen. In de online rubriek ‘Op bezoek’ leest u wat ons zoal opviel.
Wat: Rocar-Tech Drive-thru Equipment Event / Waar: 16-18 juli, Rocar-Tech, Hengelo / Aantal bezoekers: +/- 50 / Doelgroep: relaties equipmentleverancier Rocar-Tech.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.

Op Bezoek | Drive-thru biedt zicht op nodige investeringen in de werkplaats | Automotive Online

Op Bezoek | Drive-thru biedt zicht op nodige investeringen in de werkplaats

Op bezoek • Tijdens een op de 1,5-metermaatregel ingerichte huisshow konden geïnteresseerden afgelopen week een kijkje nemen bij het nieuwe equipment van Rocar-Tech. Want ondanks de crisis blijft investeren noodzakelijk, denken Jan Roozeboom en Gert-Jan Evers van Rocar-Tech.
Luberto van Buiten Luberto van Buiten
• Laatste update:
Tijdens de drive-thru was onder andere het kalibratiesysteem van Brainbee Mahle te zien (Foto: Automotive).

Equipmentleverancier Rocar-Tech hield afgelopen week een alternatieve huisshow: een drive-thru door het bedrijf, waarbij mensen in hun auto konden blijven zitten om zo al rijdend de nieuwste producten van het bedrijf langs te gaan. Aansluitend was er wél gelegenheid om een hapje en een drankje te doen. Ongeveer 50 mensen kwamen er langs, van donderdag tot en met zaterdag. “Veel van hen waren heel gericht op zoek, en dat maakt zo’n evenement waardevol”, aldus commercieel directeur Gert-Jan Evers. “We merkten dat er veel vraag was naar informatie over onze Brainbee-deeltjesteller, die naar verwachting dit najaar op de markt komt. Ook onze nieuwe uitlijner Ravaglioli TD 2.0 Wifi met behulp van een tablet viel in de smaak; je hoeft hierbij geen hele kast of totempaal te installeren, dat scheelt erg veel ruimte in de werkplaats”, aldus Evers. “Via wifi staat het tablet in verbinding met de koppen die je op de wielen monteert. Zo heb je op je tablet direct een beeld van de uitlijning van de auto.”

Ook in het BrainBee Mahle -kalibratiesysteem voor radars en sensoren van ADAS-systemen is veel interesse tijdens de drive-thru dagen. “Vooral van schadebedrijven en ruitschadeherstellers”, zegt directeur Jan Roozeboom. “Vooralsnog is er voor universele garagebedrijven ook geen noodzaak om zo’n systeem aan te schaffen. Die zal dan te vaak ongebruikt in de hoek staan. Voor ruitschade en carrosserie-schadeherstellers is het noodzakelijk.”

Het opschorten van de invoering van de deeltjesteller ziet Roozeboom niet gebeuren

Evers denkt dat de autobranche geluk heeft gehad dat de mobiliteit op gang moest worden gehouden, ook in de lockdown-periode. “Daardoor moesten bijvoorbeeld de verplichte keuringen wel plaats blijven vinden: de werkplaatsen bleven immers ook open.” Beide heren zien dat er veel investeringen op de werkplaats afkomen, en ze vragen zich af of autobedrijven die in deze crisistijd aankunnen. Maar het opschorten van bijvoorbeeld de invoering van de deeltjesteller voor het meten van de roetuitstoot, dat ziet Roozeboom in ieder geval niet gebeuren. “Het is een milieuvraagstuk. En je zit ook met de stikstofregels dat de overheid alle maatregelen op milieugebied ook in crisistijd gewoon door wil voeren.”

Vraag komt op gang

Het bedrijf zelf zag eind vorig jaar de vraag naar equipment al toenemen, en dat hielp het bedrijf door de afgelopen periode. “Onze kracht is dat we een eigen voorraad hadden”, aldus Roozeboom. “We hebben tussen november en januari ongeveer 20 procent meer verkocht dan normaal”, schat hij in, “en die producten hebben we tot en met april uit kunnen leveren ondanks dat de fabrieken dicht waren. Onze verkopers hadden weinig te doen, maar de technische dienst des te meer. We hebben het zo tot juni kunnen redden en nu zie je dat de vraag weer op gang komt.”

Op bezoek

De redactie van Automotive bezoekt tal van evenementen. In de online rubriek ‘Op bezoek’ leest u wat ons zoal opviel.
Wat: Rocar-Tech Drive-thru Equipment Event / Waar: 16-18 juli, Rocar-Tech, Hengelo / Aantal bezoekers: +/- 50 / Doelgroep: relaties equipmentleverancier Rocar-Tech.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.