Wesp: Minder facturen, hogere omzet in de werkplaats

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Minder facturen, meer omzet. (Foto: Shutterstock)

Het gemiddelde aantal facturen over week 15 (6-11 april) is met 4,1 procent gedaald tot 9,7 facturen per dag (10,1 in 2019). Dat blijkt uit de wekelijkse werkplaatsmonitor van Wesp. Er komen nu minder mensen in de werkplaats, maar de mensen die er komen, geven gemiddeld meer uit per factuur, volgens Bas Wintjes van Wesp. Goed nieuws is volgens Wintjes, dat het aantal nieuw geboekte afspraken vorige week op 95 procent lag ten opzichte van ‘normale’ omstandigheden. Vorige week was dat nog 85 procent. 

Daarentegen stijgt het gemiddelde factuurbedrag tot 264,58 euro, een stijging van 6,7 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (247,85). Volgens Wesp compenseert het relatief hogere factuurbedrag daarmee het lagere aantal facturen dat per dag in de werkplaats wordt geschreven.

De gemiddelde dagomzet in de aftersales steeg in week 15 met 2,4 procent tot 2.555 euro (2,495 in 2019).Lees het volledige overzicht in de Automotive Kennisbank.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Wesp: Minder facturen, hogere omzet in de werkplaats | Automotive Online

Wesp: Minder facturen, hogere omzet in de werkplaats

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Minder facturen, meer omzet. (Foto: Shutterstock)

Het gemiddelde aantal facturen over week 15 (6-11 april) is met 4,1 procent gedaald tot 9,7 facturen per dag (10,1 in 2019). Dat blijkt uit de wekelijkse werkplaatsmonitor van Wesp. Er komen nu minder mensen in de werkplaats, maar de mensen die er komen, geven gemiddeld meer uit per factuur, volgens Bas Wintjes van Wesp. Goed nieuws is volgens Wintjes, dat het aantal nieuw geboekte afspraken vorige week op 95 procent lag ten opzichte van ‘normale’ omstandigheden. Vorige week was dat nog 85 procent. 

Daarentegen stijgt het gemiddelde factuurbedrag tot 264,58 euro, een stijging van 6,7 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar (247,85). Volgens Wesp compenseert het relatief hogere factuurbedrag daarmee het lagere aantal facturen dat per dag in de werkplaats wordt geschreven.

De gemiddelde dagomzet in de aftersales steeg in week 15 met 2,4 procent tot 2.555 euro (2,495 in 2019).Lees het volledige overzicht in de Automotive Kennisbank.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.