Rupro: kleine winststijging dankzij inhaalslag equipmentmarkt

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Rema Tip Top

Dat meldt directeur Bernard de Graaf aan Automotive. Onder Rupro vallen onder meer de divisies Explora, Amtech, Rema Tip Top en het dit jaar overgenomen Maha Nederland.

In 2016 nam de omzet van Rupro toe van 86,5 naar 86,6 miljoen euro. De winst groeide van 5,47 miljoen naar 5,63 miljoen euro (+2,9%). Volgens De Graaf is het sentiment in de markt positief. “Er is niet langer alleen sprake van vervanging, er worden ook steeds meer investeringen gedaan. De orderportefeuille is goed gevuld en het is voor ons een goed jaar. Er is deels sprake van een inhaalslag, het is maar de vraag of die inhaalslag volgend jaar voortzet.”

Rupro, onderdeel van het Rema Tip Top-concern, doet geen uitspraken over omzet en resultaat van de verschillende divisies. Het bedrijf verkoopt ook onder meer Simson (bandenplaksetjes) en heeft een grote transportbanden-tak. “Maar de automotive-activiteiten hebben voor een gezond deel bijgedragen aan het resultaat”, is wat De Graaf erover kwijt wil.

Uitdaging

De snelle consolidatie in de autobranche, vooral bij dealers, is voor Rupro zowel een risico (minder klanten) als een kans, stelt De Graaf. “Grotere partijen willen graag alles kunnen uitbesteden aan één partner en aan één technische dienst.” Dankzij de overname van Maha Nederland is het productgamma compleet, stelt De Graaf. “Dat betekent dat we bij zowel onze bestaande klanten, als bij de Maha-klanten alles kunnen leveren. We kunnen tegenwoordig op ieder project inschrijven.” Lees hier een interview met Cock van der Linden, die dit jaar Maha Nederland verkocht aan Rupro Beheer.

Een grote uitdaging de komende jaren is het vinden van goede technische mensen, stelt De Graaf. “Daar ligt voor ons een belangrijke uitdaging. We groeien en dat betekent dat we zoeken naar technisch personeel, maar het aanbod is schaars. We proberen door middel van verschillende acties en actieve samenwerking met opleidingsinstituten medewerkers te werven.”

Lees het Halfjaarbericht Equipment op Automotive Werkplaats.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Rupro: kleine winststijging dankzij inhaalslag equipmentmarkt | Automotive Online

Rupro: kleine winststijging dankzij inhaalslag equipmentmarkt

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Rema Tip Top

Dat meldt directeur Bernard de Graaf aan Automotive. Onder Rupro vallen onder meer de divisies Explora, Amtech, Rema Tip Top en het dit jaar overgenomen Maha Nederland.

In 2016 nam de omzet van Rupro toe van 86,5 naar 86,6 miljoen euro. De winst groeide van 5,47 miljoen naar 5,63 miljoen euro (+2,9%). Volgens De Graaf is het sentiment in de markt positief. “Er is niet langer alleen sprake van vervanging, er worden ook steeds meer investeringen gedaan. De orderportefeuille is goed gevuld en het is voor ons een goed jaar. Er is deels sprake van een inhaalslag, het is maar de vraag of die inhaalslag volgend jaar voortzet.”

Rupro, onderdeel van het Rema Tip Top-concern, doet geen uitspraken over omzet en resultaat van de verschillende divisies. Het bedrijf verkoopt ook onder meer Simson (bandenplaksetjes) en heeft een grote transportbanden-tak. “Maar de automotive-activiteiten hebben voor een gezond deel bijgedragen aan het resultaat”, is wat De Graaf erover kwijt wil.

Uitdaging

De snelle consolidatie in de autobranche, vooral bij dealers, is voor Rupro zowel een risico (minder klanten) als een kans, stelt De Graaf. “Grotere partijen willen graag alles kunnen uitbesteden aan één partner en aan één technische dienst.” Dankzij de overname van Maha Nederland is het productgamma compleet, stelt De Graaf. “Dat betekent dat we bij zowel onze bestaande klanten, als bij de Maha-klanten alles kunnen leveren. We kunnen tegenwoordig op ieder project inschrijven.” Lees hier een interview met Cock van der Linden, die dit jaar Maha Nederland verkocht aan Rupro Beheer.

Een grote uitdaging de komende jaren is het vinden van goede technische mensen, stelt De Graaf. “Daar ligt voor ons een belangrijke uitdaging. We groeien en dat betekent dat we zoeken naar technisch personeel, maar het aanbod is schaars. We proberen door middel van verschillende acties en actieve samenwerking met opleidingsinstituten medewerkers te werven.”

Lees het Halfjaarbericht Equipment op Automotive Werkplaats.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.