Group Auto sluit vijftigste grossier aan

Rob Blom Rob Blom

Het is voor Koren Autoparts directeur Kees Koren de eerste keer dat hij zich bij een grossiersgroep aansluit. “Door de snel veranderende marktsituatie is aansluiting bij een groep een kans geworden. Je ziet de concentratie in onze branche gebeuren en het is nu tijd om een weloverwogen keuze te maken.”

Opvolging staat klaar

Koren zegt voor Group Auto te hebben gekozen omdat het voor dezelfde onafhankelijkheid staat als hij met zijn bedrijf wil behouden. “Dit spreekt ons het meest aan. We hebben andere opties geprobeerd, maar voor ons bedrijf is dit de beste weg.”

Mede-eigenaren en zoons Christiaan Koren en Wibo Koren staan samen met Gregor Sterk klaar om Koren Autoparts over te nemen. “Mijn opvolging is goed geregeld en als lid van een sterke club kunnen zij het bedrijf in de toekomst samen op een goede manier leiden en naar een hoger plan tillen”, aldus Koren.

Onvrede

Volgens Group Auto-accountmanager Lenneke de Kruif is Koren Autoparts een sterke regionale speler in het midden van Nederland. “We zijn met nog meer grossiers in gesprek en merken dat er grote onvrede is in andere geledingen. Veel grossiers zijn zich bewust van de noodzaak om zelf te kiezen, want als je buurman kiest, heb je zelf weer een mogelijkheid minder.”

Volgens De Kruif zijn er vaak niet heel veel opties meer. “De overtuiging dat je als alleenstaand grossier het niet gaat redden, neemt hand over hand toe. Voor ons zijn er ook steeds meer regio’s waar we geen leden meer kunnen accepteren.”

Groupauto breidt ook internationaal uit. 

Groupauto-directeur Freek Blekxtoon meent dat grossiers zaken als inkoopafspraken, garageformules, bestelportalen en de aankomende telematica wedloop onmogelijk in hun eentje kunnen bekostigen. “Als je gaat shoppen in de markt blijken er nog maar een paar opties te zijn om je aan te sluiten. Van die vrije clubs zijn er vaak al één of twee bezet en vaak is er helemaal geen plek meer.”

Group Auto sluit vijftigste grossier aan | Automotive Online

Group Auto sluit vijftigste grossier aan

Rob Blom Rob Blom

Het is voor Koren Autoparts directeur Kees Koren de eerste keer dat hij zich bij een grossiersgroep aansluit. “Door de snel veranderende marktsituatie is aansluiting bij een groep een kans geworden. Je ziet de concentratie in onze branche gebeuren en het is nu tijd om een weloverwogen keuze te maken.”

Opvolging staat klaar

Koren zegt voor Group Auto te hebben gekozen omdat het voor dezelfde onafhankelijkheid staat als hij met zijn bedrijf wil behouden. “Dit spreekt ons het meest aan. We hebben andere opties geprobeerd, maar voor ons bedrijf is dit de beste weg.”

Mede-eigenaren en zoons Christiaan Koren en Wibo Koren staan samen met Gregor Sterk klaar om Koren Autoparts over te nemen. “Mijn opvolging is goed geregeld en als lid van een sterke club kunnen zij het bedrijf in de toekomst samen op een goede manier leiden en naar een hoger plan tillen”, aldus Koren.

Onvrede

Volgens Group Auto-accountmanager Lenneke de Kruif is Koren Autoparts een sterke regionale speler in het midden van Nederland. “We zijn met nog meer grossiers in gesprek en merken dat er grote onvrede is in andere geledingen. Veel grossiers zijn zich bewust van de noodzaak om zelf te kiezen, want als je buurman kiest, heb je zelf weer een mogelijkheid minder.”

Volgens De Kruif zijn er vaak niet heel veel opties meer. “De overtuiging dat je als alleenstaand grossier het niet gaat redden, neemt hand over hand toe. Voor ons zijn er ook steeds meer regio’s waar we geen leden meer kunnen accepteren.”

Groupauto breidt ook internationaal uit. 

Groupauto-directeur Freek Blekxtoon meent dat grossiers zaken als inkoopafspraken, garageformules, bestelportalen en de aankomende telematica wedloop onmogelijk in hun eentje kunnen bekostigen. “Als je gaat shoppen in de markt blijken er nog maar een paar opties te zijn om je aan te sluiten. Van die vrije clubs zijn er vaak al één of twee bezet en vaak is er helemaal geen plek meer.”