Freek Blekxtoon vertrekt naar Nexus Internationaal

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Freek Blekxtoon verlaat Allparts. (Promedia)

Directeur Freek Blekxtoon van Nexus Automotive Nederland, ook bekend als Allparts grossiersnetwerk, vertrekt naar de internationale groep waar de club sinds 1 januari aandeelhouder is geworden: Nexus Automotive International. Allparts heeft inmiddels een wervingstraject ingezet en verwacht spoedig de opvolger te presenteren. Blekxtoon was ruim 20 jaar verbonden aan Allparts en heeft drie transities mede vorm gegeven: ‘Incam’ werd ‘Groupauto’ (2003), ‘Groupauto’ werd vervolgens ‘Allparts’ (2021) en per 1 januari 2023 trad de groep toe tot de Internationale trading organisatie ‘Nexus Automotive International’ in Genève.

Groeiambitie

Blekxtoon zal vanaf 1 april Nexus International gaan ondersteunen om de Nexus netwerken van grossiers en garages (NexusAuto en NexusTruck) verder uit te bouwen. Nexus is al actief in 68 landen, heeft een groeiambitie en wil haar netwerken verder professionaliseren.

Blekxtoon: “Na 20 jaar met veel plezier en ook succes leiding te hebben gegeven aan onze mooie club vind ik het voor de club en voor mijzelf een mooi moment om het stokje over te geven aan iemand met wie de club de verdere, ambitieuze plannen gaat realiseren. De recente toetreding van Allparts tot Nexus International was in dat kader een heel mooie afronding van een belangrijke fase, waarin we gezamenlijk een goed fundament hebben gecreëerd voor een onafhankelijke toekomst. Ik heb het bestuur al enige tijd geleden laten weten dat ik internationale ambities heb en dat er binnen Nexus International mooie projecten komen die mij op het lijf zijn geschreven. Ik zit vol ambitie en energie en ga graag de internationale uitdagingen aan die er in de markt en vooral binnen Nexus International zijn. Ik kijk voldaan terug op een heel mooie, leuke, enerverende en ik denk zeker ook succesvolle periode van ruim twintig jaar van onafhankelijke samenwerking binnen Allparts in Nederland.”

Woelige markt

Voorzitter van CV Allparts Nederland, Wido van Beek, licht toe: “In deze woelige markt, met veel consolidatieslagen, onstuimige economische weersverwachtingen, oorlogen en een dreigende recessie, zien wij absoluut kansen voor onze onafhankelijke ondernemers. Op dit moment groeien we namelijk harder dan de markt en onze ondernemers zijn meer dan ooit eensgezind. In het transitieproces van Groupauto naar Allparts, nu onder Nexus vlag, zijn we -zoals ingecalculeerd- ook een paar leden verloren; we zien nu echter ook enorme kansen op groei.”

Nexus Automotive Nederland (Eemnes) telt nu 32 Allparts grossiersleden en is sinds kort aandeelhouder van Nexus International voor het auto segment. Voorheen opereerde de groep onder de naam Groupauto Nederland. Nexus Automotive International heeft recent de grens van 40 miljard euro omzet wereldwijd doorbroken.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Freek Blekxtoon vertrekt naar Nexus Internationaal | Automotive Online

Freek Blekxtoon vertrekt naar Nexus Internationaal

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Freek Blekxtoon verlaat Allparts. (Promedia)

Directeur Freek Blekxtoon van Nexus Automotive Nederland, ook bekend als Allparts grossiersnetwerk, vertrekt naar de internationale groep waar de club sinds 1 januari aandeelhouder is geworden: Nexus Automotive International. Allparts heeft inmiddels een wervingstraject ingezet en verwacht spoedig de opvolger te presenteren. Blekxtoon was ruim 20 jaar verbonden aan Allparts en heeft drie transities mede vorm gegeven: ‘Incam’ werd ‘Groupauto’ (2003), ‘Groupauto’ werd vervolgens ‘Allparts’ (2021) en per 1 januari 2023 trad de groep toe tot de Internationale trading organisatie ‘Nexus Automotive International’ in Genève.

Groeiambitie

Blekxtoon zal vanaf 1 april Nexus International gaan ondersteunen om de Nexus netwerken van grossiers en garages (NexusAuto en NexusTruck) verder uit te bouwen. Nexus is al actief in 68 landen, heeft een groeiambitie en wil haar netwerken verder professionaliseren.

Blekxtoon: “Na 20 jaar met veel plezier en ook succes leiding te hebben gegeven aan onze mooie club vind ik het voor de club en voor mijzelf een mooi moment om het stokje over te geven aan iemand met wie de club de verdere, ambitieuze plannen gaat realiseren. De recente toetreding van Allparts tot Nexus International was in dat kader een heel mooie afronding van een belangrijke fase, waarin we gezamenlijk een goed fundament hebben gecreëerd voor een onafhankelijke toekomst. Ik heb het bestuur al enige tijd geleden laten weten dat ik internationale ambities heb en dat er binnen Nexus International mooie projecten komen die mij op het lijf zijn geschreven. Ik zit vol ambitie en energie en ga graag de internationale uitdagingen aan die er in de markt en vooral binnen Nexus International zijn. Ik kijk voldaan terug op een heel mooie, leuke, enerverende en ik denk zeker ook succesvolle periode van ruim twintig jaar van onafhankelijke samenwerking binnen Allparts in Nederland.”

Woelige markt

Voorzitter van CV Allparts Nederland, Wido van Beek, licht toe: “In deze woelige markt, met veel consolidatieslagen, onstuimige economische weersverwachtingen, oorlogen en een dreigende recessie, zien wij absoluut kansen voor onze onafhankelijke ondernemers. Op dit moment groeien we namelijk harder dan de markt en onze ondernemers zijn meer dan ooit eensgezind. In het transitieproces van Groupauto naar Allparts, nu onder Nexus vlag, zijn we -zoals ingecalculeerd- ook een paar leden verloren; we zien nu echter ook enorme kansen op groei.”

Nexus Automotive Nederland (Eemnes) telt nu 32 Allparts grossiersleden en is sinds kort aandeelhouder van Nexus International voor het auto segment. Voorheen opereerde de groep onder de naam Groupauto Nederland. Nexus Automotive International heeft recent de grens van 40 miljard euro omzet wereldwijd doorbroken.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.