Nieuwe verzekeraar op de markt: Autogarantie.nl

Redactie Redactie
• Laatste update:

De nieuwe garantieverzekering is ontwikkeld door Meesters Assurantiën in Bleiswijk. Directeur Philip van Breukelen vertelt dat de ontwikkeling van het nieuwe product al in 2011 is begonnen. “Eind volgend jaar willen we duizend particuliere garantieverzekeringen per maand afsluiten, en zo’n vierhonderd bij autobedrijven”, zegt hij.
Een particulier die een auto aan een andere particulier verkoopt, kan online een garantieverzekering afsluiten bij Autogarantie.nl. De koper moet zich binnen zeven dagen na de koop melden op de site om de garantie te activeren. Dit particuliere garantieproduct dekt de motor met turbo, de transmissie en de aandrijving van de auto. Een technische keuring is niet nodig, wel geldt als voorwaarde dat de auto keurig zijn onderhoudsbeurten heeft gekregen. De particuliere garantie kan worden afgesloten op auto’s tot maximaal tien jaar oud met niet meer dan 150 duizend kilometer op de teller.

We merken dat de belangstelling voor garantieverzekeringen groter wordt.

Philip van Breukelen, directeur Meesters Assurantiën

Groot in Frankrijk

Met de nieuwe garantieverzekering zet de Franse verzekeraar Covea voor het eerst voet op Nederlandse bodem. “Covea is in Frankrijk heel groot in garantieverzekeringen voor auto’s”, vertelt Van Breukelen. “Het bedrijf heeft ook de beschikking over data over de storingsgevoeligheid van auto’s. Aan de hand van dit soort gegevens kunnen we per merk en type auto bepalen hoe hoog de premie wordt.” Autogarantie.nl wil ook bij autobedrijven zijn garantieproduct uitzetten. Maar logischerwijs moet er daar worden geconcurreerd met partijen als Autotrust en Cargarantie. “We zijn nu universele autobedrijven aan het bezoeken”, zegt Van Breukelen. “We merken wel dat de belangstelling groter wordt, maar dat er wel uitleg nodig is over de meerwaarde van een dergelijke verzekering.”

Afleveringsinspectie

De garantieverzekering voor autobedrijven is uitgebreider dan het product voor particulieren. “Voor autobedrijven dekken we onder meer ook de elektrische installatie en het instrumentarium van de auto”, aldus Van Breukelen. “Maar daarvoor geldt ook dat er een afleveringsinspectie moet worden gedaan.”
Van Breukelen verwacht echter dat autobedrijven soms ook de particuliere garantieverzekering zullen gebruiken. “Een autobedrijf dat een auto verkoopt aan een klant die ver weg woont, heeft meer aan de particuliere verzekering. Want daarmee kan die klant terecht bij ieder Bovag-autobedrijf in Nederland.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Nieuwe verzekeraar op de markt: Autogarantie.nl | Automotive Online

Nieuwe verzekeraar op de markt: Autogarantie.nl

Redactie Redactie
• Laatste update:

De nieuwe garantieverzekering is ontwikkeld door Meesters Assurantiën in Bleiswijk. Directeur Philip van Breukelen vertelt dat de ontwikkeling van het nieuwe product al in 2011 is begonnen. “Eind volgend jaar willen we duizend particuliere garantieverzekeringen per maand afsluiten, en zo’n vierhonderd bij autobedrijven”, zegt hij.
Een particulier die een auto aan een andere particulier verkoopt, kan online een garantieverzekering afsluiten bij Autogarantie.nl. De koper moet zich binnen zeven dagen na de koop melden op de site om de garantie te activeren. Dit particuliere garantieproduct dekt de motor met turbo, de transmissie en de aandrijving van de auto. Een technische keuring is niet nodig, wel geldt als voorwaarde dat de auto keurig zijn onderhoudsbeurten heeft gekregen. De particuliere garantie kan worden afgesloten op auto’s tot maximaal tien jaar oud met niet meer dan 150 duizend kilometer op de teller.

We merken dat de belangstelling voor garantieverzekeringen groter wordt.

Philip van Breukelen, directeur Meesters Assurantiën

Groot in Frankrijk

Met de nieuwe garantieverzekering zet de Franse verzekeraar Covea voor het eerst voet op Nederlandse bodem. “Covea is in Frankrijk heel groot in garantieverzekeringen voor auto’s”, vertelt Van Breukelen. “Het bedrijf heeft ook de beschikking over data over de storingsgevoeligheid van auto’s. Aan de hand van dit soort gegevens kunnen we per merk en type auto bepalen hoe hoog de premie wordt.” Autogarantie.nl wil ook bij autobedrijven zijn garantieproduct uitzetten. Maar logischerwijs moet er daar worden geconcurreerd met partijen als Autotrust en Cargarantie. “We zijn nu universele autobedrijven aan het bezoeken”, zegt Van Breukelen. “We merken wel dat de belangstelling groter wordt, maar dat er wel uitleg nodig is over de meerwaarde van een dergelijke verzekering.”

Afleveringsinspectie

De garantieverzekering voor autobedrijven is uitgebreider dan het product voor particulieren. “Voor autobedrijven dekken we onder meer ook de elektrische installatie en het instrumentarium van de auto”, aldus Van Breukelen. “Maar daarvoor geldt ook dat er een afleveringsinspectie moet worden gedaan.”
Van Breukelen verwacht echter dat autobedrijven soms ook de particuliere garantieverzekering zullen gebruiken. “Een autobedrijf dat een auto verkoopt aan een klant die ver weg woont, heeft meer aan de particuliere verzekering. Want daarmee kan die klant terecht bij ieder Bovag-autobedrijf in Nederland.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.