Voormalig Point S-bestuur: ‘hoofdkantoor kwam afspraken niet na’

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Ten eerste is het contract niet in maart opgezegd, er is toen alleen een brief gestuurd. In juni hebben we in Essen een gesprek gevoerd waarbij Point S Development aangaf weinig vertrouwen meer te hebben in ons businessmodel en pas drie weken geleden zijn de systemen afgesloten. Toen werd ook duidelijk dat ze verder zouden gaan met een nieuwe Master Franchise en wij aan de kant waren gezet. Tot dat moment hebben we ons volledig ingezet om door te kunnen gaan.”

Bewust in gebreke
Reijmerink geeft toe de laatste periode een gedeelte van de bijdrage van de Master Franchise niet te hebben betaald. “We zijn bewust in gebreke gebleven om de discussie aan te zwengelen. We waren ontevreden over de condities die we van fabrikanten kregen, Point S Development had die veel rooskleuriger voorgespiegeld dan ze daadwerkelijk waren. Ook leverde het hoofdkantoor te weinig toegevoegde waarde bij het binnenhalen van zakelijke klanten. Ondertussen waren wij, vergeleken met andere jonge Point S-landen, het beste jongetje van de klas op gebied van marketing en publiciteit.”

Laster
De beschuldigingen dat het bestuur te veel geld in eigen vestigingen stopte, zijn volgens Reijmerink laster. “Als bestuursleden hebben we nooit een euro verdiend aan Point S, we hebben er zelfs eigen geld op toe moeten leggen. Ik werk sinds ’75 in de bandenbranche en er heeft nog nooit iemand getwijfeld aan mijn integriteit. Carel Bikkers (een van de andere aandeelhouders, red) bekleedt verschillende hoge functies bij beursgenoteerde bedrijven en een pensioenfonds. Hij kan zich zoiets niet permitteren.”

Gisteren hebben Bikkers en Reijmerink een informatiebijeenkomst gehouden voor Point S-leden. “Ik heb alle stukken ter inzage meegenomen zodat de leden ook de andere kant van de medaillie te zien kregen. Ik heb volledig open kaart gespeeld.”
Daarnaast hebben de oud-bestuursleden hun plannen voor een nieuw netwerk uit de doeken gedaan. “We werken aan het opzetten van een nieuwe organisatie maar het is nog niet zo ver dat er al leden hebben getekend. Zij zitten in een moeilijk parket en moeten binnenkort een keuze gaan maken. Ik hoop dat er veel met ons mee gaan.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Voormalig Point S-bestuur: ‘hoofdkantoor kwam afspraken niet na’ | Automotive Online

Voormalig Point S-bestuur: ‘hoofdkantoor kwam afspraken niet na’

Redactie Redactie
• Laatste update:

“Ten eerste is het contract niet in maart opgezegd, er is toen alleen een brief gestuurd. In juni hebben we in Essen een gesprek gevoerd waarbij Point S Development aangaf weinig vertrouwen meer te hebben in ons businessmodel en pas drie weken geleden zijn de systemen afgesloten. Toen werd ook duidelijk dat ze verder zouden gaan met een nieuwe Master Franchise en wij aan de kant waren gezet. Tot dat moment hebben we ons volledig ingezet om door te kunnen gaan.”

Bewust in gebreke
Reijmerink geeft toe de laatste periode een gedeelte van de bijdrage van de Master Franchise niet te hebben betaald. “We zijn bewust in gebreke gebleven om de discussie aan te zwengelen. We waren ontevreden over de condities die we van fabrikanten kregen, Point S Development had die veel rooskleuriger voorgespiegeld dan ze daadwerkelijk waren. Ook leverde het hoofdkantoor te weinig toegevoegde waarde bij het binnenhalen van zakelijke klanten. Ondertussen waren wij, vergeleken met andere jonge Point S-landen, het beste jongetje van de klas op gebied van marketing en publiciteit.”

Laster
De beschuldigingen dat het bestuur te veel geld in eigen vestigingen stopte, zijn volgens Reijmerink laster. “Als bestuursleden hebben we nooit een euro verdiend aan Point S, we hebben er zelfs eigen geld op toe moeten leggen. Ik werk sinds ’75 in de bandenbranche en er heeft nog nooit iemand getwijfeld aan mijn integriteit. Carel Bikkers (een van de andere aandeelhouders, red) bekleedt verschillende hoge functies bij beursgenoteerde bedrijven en een pensioenfonds. Hij kan zich zoiets niet permitteren.”

Gisteren hebben Bikkers en Reijmerink een informatiebijeenkomst gehouden voor Point S-leden. “Ik heb alle stukken ter inzage meegenomen zodat de leden ook de andere kant van de medaillie te zien kregen. Ik heb volledig open kaart gespeeld.”
Daarnaast hebben de oud-bestuursleden hun plannen voor een nieuw netwerk uit de doeken gedaan. “We werken aan het opzetten van een nieuwe organisatie maar het is nog niet zo ver dat er al leden hebben getekend. Zij zitten in een moeilijk parket en moeten binnenkort een keuze gaan maken. Ik hoop dat er veel met ons mee gaan.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.