Point S Nederland failliet

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Koops wil in dit stadium van het faillissement nog niet in gaan op de details, maar zegt te hopen op een doorstart van Point S Nederland onder leiding van de Franse hoofdorganisatie. “Het zou mooi zijn voor de franchisenemers als ze verder kunnen gaan met Point S.” Koops zelf trekt zich terug uit de organisatie en haar eigen bandenservicebedrijf in Emmen. 

Point S opende in 2010 zijn eerste vestiging in Nederland en groeide in drie jaar tijd richting 40 filialen. Een verschil van mening tussen het Franse moederbedrijf Point S Development en het toenmalige Nederlandse hoofdkantoor, waarvan Carel Bikkers en Wim Reijmerink de aandeelhouders waren, zorgde ervoor dat er een eind aan de samenwerking kwam.

Op verzoek van Point S Development zette de toenmalige franchiseraad, met daarin onder meer franchisenemer Sanne Koops, de formule voort. Een deel van de franchisenemers bleef Point S trouw. De rest koos voor Bandenprof, de nieuwe bandenformule van Wim Reijmerink, een andere keten of ging formuleloos verder. Point S heeft momenteel nog circa twintig franchisenemers. In het jaarverslag van 2014 meldt het bedrijf nog te gaan investeren in 2015. Op deze manier moest de formule weer winstgevend worden.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Point S Nederland failliet | Automotive Online

Point S Nederland failliet

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
• Laatste update:

Koops wil in dit stadium van het faillissement nog niet in gaan op de details, maar zegt te hopen op een doorstart van Point S Nederland onder leiding van de Franse hoofdorganisatie. “Het zou mooi zijn voor de franchisenemers als ze verder kunnen gaan met Point S.” Koops zelf trekt zich terug uit de organisatie en haar eigen bandenservicebedrijf in Emmen. 

Point S opende in 2010 zijn eerste vestiging in Nederland en groeide in drie jaar tijd richting 40 filialen. Een verschil van mening tussen het Franse moederbedrijf Point S Development en het toenmalige Nederlandse hoofdkantoor, waarvan Carel Bikkers en Wim Reijmerink de aandeelhouders waren, zorgde ervoor dat er een eind aan de samenwerking kwam.

Op verzoek van Point S Development zette de toenmalige franchiseraad, met daarin onder meer franchisenemer Sanne Koops, de formule voort. Een deel van de franchisenemers bleef Point S trouw. De rest koos voor Bandenprof, de nieuwe bandenformule van Wim Reijmerink, een andere keten of ging formuleloos verder. Point S heeft momenteel nog circa twintig franchisenemers. In het jaarverslag van 2014 meldt het bedrijf nog te gaan investeren in 2015. Op deze manier moest de formule weer winstgevend worden.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.