Brezan gaat voorraden wekelijks verversen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat vertellen ceo Cor Baltus en logistiek directeur Peter Meyer (foto) in een interview in Automotive 7, die deze vrijdag verschijnt.

Het supplychain-project Blue Eagle startte begin dit jaar met een pilot, en deze liet hoopgevende cijfers zien. Bij de pilotvestigingen steeg de beschikbaarheid van onderdelen van 73 naar 87 procent. Inmiddels is het systeem over alle vestigingen uitgerold.

In de onderdelenlogistiek wordt de voorraad vaak op hoofdkantoorniveau vastgesteld door de distributeur, in samenspraak met de onderdelenleveranciers. Hierdoor is de voorraad per vestiging niet altijd optimaal, zegt Meyer. Daarom wordt bij Blue Eagle per filiaal een voorraad samengesteld. Deze voorraad wordt wekelijks geactualiseerd, zodat de ongeveer 100 duizend artikelen die op de 140 vestigingen liggen aansluiten op de vraag op die vestigingen.

Het systeem werkt in het kort als volgt: als een artikel een bepaald aantal keer (aantallen wil Brezan niet noemen, red) is verkocht, heeft het verkooppunt het recht om dit artikel op voorraad te nemen. Is de verkoop minder, dan raakt het verkooppunt dit recht kwijt en wordt het artikel teruggestuurd naar een depot, om van daaruit naar een filiaal te worden verzonden waar er wel voldoende vraag naar is. Voor de zeven depots zijn soortgelijke stelregels opgesteld. Wanneer de vraag een bepaald minimum niet overstijgt wordt het op het centrale DC op voorraad gehouden.

De nieuwe supplychain strategie is onderdeel van de `modernisering` van Brezan, die onder leiding van Cor Baltus is ingezet.

Lees het interview met Peter Meyer en Cor Baltus in Automotive 7, die vrijdag verschijnt en voor abonnees nu al online te lezen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Brezan gaat voorraden wekelijks verversen | Automotive Online

Brezan gaat voorraden wekelijks verversen

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat vertellen ceo Cor Baltus en logistiek directeur Peter Meyer (foto) in een interview in Automotive 7, die deze vrijdag verschijnt.

Het supplychain-project Blue Eagle startte begin dit jaar met een pilot, en deze liet hoopgevende cijfers zien. Bij de pilotvestigingen steeg de beschikbaarheid van onderdelen van 73 naar 87 procent. Inmiddels is het systeem over alle vestigingen uitgerold.

In de onderdelenlogistiek wordt de voorraad vaak op hoofdkantoorniveau vastgesteld door de distributeur, in samenspraak met de onderdelenleveranciers. Hierdoor is de voorraad per vestiging niet altijd optimaal, zegt Meyer. Daarom wordt bij Blue Eagle per filiaal een voorraad samengesteld. Deze voorraad wordt wekelijks geactualiseerd, zodat de ongeveer 100 duizend artikelen die op de 140 vestigingen liggen aansluiten op de vraag op die vestigingen.

Het systeem werkt in het kort als volgt: als een artikel een bepaald aantal keer (aantallen wil Brezan niet noemen, red) is verkocht, heeft het verkooppunt het recht om dit artikel op voorraad te nemen. Is de verkoop minder, dan raakt het verkooppunt dit recht kwijt en wordt het artikel teruggestuurd naar een depot, om van daaruit naar een filiaal te worden verzonden waar er wel voldoende vraag naar is. Voor de zeven depots zijn soortgelijke stelregels opgesteld. Wanneer de vraag een bepaald minimum niet overstijgt wordt het op het centrale DC op voorraad gehouden.

De nieuwe supplychain strategie is onderdeel van de `modernisering` van Brezan, die onder leiding van Cor Baltus is ingezet.

Lees het interview met Peter Meyer en Cor Baltus in Automotive 7, die vrijdag verschijnt en voor abonnees nu al online te lezen.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.