Ditzo introduceert prepaid pechhulp
“Gemiddeld heb je met een auto tot tien jaar oud een keer in de 7,5 jaar pech”, aldus commercieel directeur Peter Hoitinga. “Dan is het zonde om jaarlijks een abonnement af te sluiten. In veel gevallen geldt bij die jaarabonnementen dat je zeven keer per jaar van de pechdienst gebruik mag maken. In dat soort gevallen spreek ik niet van pech, maar van slecht onderhoud.”
Regulier
Volgens Hoitinga is de markt voor een prepaidcard zo’n twee miljoen autobezitters groot. “Als je een auto ouder dan tien jaar rijdt, kun je beter gebruik maken van een regulier abonnement. Onze pechdienst is er vooral voor bezitters van auto’s jonger dan tien jaar.”
Op het moment dat aanspraak wordt gemaakt op de kaart, vervalt het tegoed en moet er dus een nieuwe worden gekocht. “Als je in een jaar twee keer de alarmcentrale moet bellen, dan ben je inderdaad duurder uit dan bij een regulier abonnement. Maar dan heb je echt eh, pech.”
Vergelijken
Het is lastig om het Ditzo-tarief met dat van concurrenten te vergelijken vanwege de verschillen in het basispakket, maar globaal gezien zien de prijzen er als volgt uit: bij de Bovag pechservice betaalt men jaarlijks 44,95 euro voor dekking in Nederland (inclusief woonplaats en vervangend vervoer). Bij Routemobiel ligt dit bedrag op 68,50 euro, bij de ANWB Wegenwacht op 82 euro.
De pechhulpservice van Ditzo wordt uitgevoerd door Mondial Assistance.