ANWB presenteert opvolger Connector-dongel

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
ANWB hoopt meer pech onderweg te kunnen voorkomen met connector. (Foto: ANWB)

ANWB introduceert vandaag de zogeheten Smart Driver, waarmee pech en onverwachte reparaties kunnen worden voorkomen. Dat meldt de consumentenorganisatie vandaag. Smart Driver is een opvolger van Connected, dat de consumentenorganisatie in 2017 op de markt bracht. De ANBW laat weten dat er inmiddels 10 duizend leden rondrijden met dit connected systeem.Talloze dongelprojecten, bijvoorbeeld van Bosch, zijn inmiddels gestrand.

De Smart Driver bestaat uit een connector die werkt met een simkaart die de bestuurder aansluit op de On Board Diagnostics-poort (OBD) van de auto. Via de connector worden technische data van het voertuig met de ANBW Wegenwacht gedeeld. Op basis van deze data kunnen vroegtijdig storingen worden voorspeld. De bestuurder wordt op de hoogte gebracht door de Wegenwacht die vervolgens advies geeft. Als een auto toch langs de weg komt te staan, dan ziet de Wegenwacht meteen waar het gestrande voertuig zich bevindt en wat er aan mankeert. Eerder lanceerde ANWB al een app voor veilig rijgedrag.

Geen pech langs de weg

De ANWB biedt de Smart Driver aan als een aanvulling op het pakket van de Wegenwacht. “Het is eigenlijk een soort pluspakket waarmee we automobilisten nog beter kunnen helpen en zoveel mogelijk stilstand langs de weg willen voorkomen”, aldus ANBW-woordvoerder Markus van Tol. Ook een autocheck maakt deel uit van de dit pakket, waarbij de auto wordt nagelopen op een aantal punten. Via de connector worden ook reminders gestuurd voor periodiek onderhoud, check van de bandenspanning of controle van het oliepeil. De connector werkt bij auto’s vanaf bouwjaar 2004.

 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.