Chinese staatsmedia: automakers eisen vergelding voor EU-heffingen

Handelsoorlog • Naast Chinese fabrikanten SAIC en BYD, waren ook vertegenwoordigers van BMW, Volkswagen en Porsche aanwezig tijdens een besloten bijeenkomst.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Europa, China
(Foto: Shutterstock)

Chinese autofabrikanten hebben aangedrongen bij de eigen overheid om de importheffingen op Europese benzineauto’s te verhogen. Die maatregel moet een vergelding zijn voor de vorige week door de Europese Unie verhoogde importheffingen op Chinese elektrische auto’s, zo meldt ANP op basis van berichtgeving van Chinese staatsmedia.

De Chinese auto-industrie zou daarop hebben aangedrongen tijdens een besloten bijeenkomst op dinsdag, georganiseerd door het Chinese ministerie van Handel. Naast de Chinese fabrikanten SAIC en BYD, waren ook vertegenwoordigers van BMW, Volkswagen en Porsche aanwezig. Dat meldden ingewijden aan persbureau Reuters.

De Chinese krant Global Times schrijft dat de Chinese autofabrikanten de regering opriepen “om krachtige tegenmaatregelen te nemen”. Zij stelden verder voor om “een verhoging van het voorlopige tarief voor benzineauto’s met motoren met grote cilinderinhoud positief te overwegen”, aldus Global Times.

Volgens de Europese Commissie bedrijft China oneerlijke concurrentie door eigen fabrikanten te subsidiëren. Als daaraan niets verandert, komen er vanaf 4 juli extra heffingen tot ruim 38 procent bovenop de huidige 10 procent.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Chinese staatsmedia: automakers eisen vergelding voor EU-heffingen | Automotive Online

Chinese staatsmedia: automakers eisen vergelding voor EU-heffingen

Handelsoorlog • Naast Chinese fabrikanten SAIC en BYD, waren ook vertegenwoordigers van BMW, Volkswagen en Porsche aanwezig tijdens een besloten bijeenkomst.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Europa, China
(Foto: Shutterstock)

Chinese autofabrikanten hebben aangedrongen bij de eigen overheid om de importheffingen op Europese benzineauto’s te verhogen. Die maatregel moet een vergelding zijn voor de vorige week door de Europese Unie verhoogde importheffingen op Chinese elektrische auto’s, zo meldt ANP op basis van berichtgeving van Chinese staatsmedia.

De Chinese auto-industrie zou daarop hebben aangedrongen tijdens een besloten bijeenkomst op dinsdag, georganiseerd door het Chinese ministerie van Handel. Naast de Chinese fabrikanten SAIC en BYD, waren ook vertegenwoordigers van BMW, Volkswagen en Porsche aanwezig. Dat meldden ingewijden aan persbureau Reuters.

De Chinese krant Global Times schrijft dat de Chinese autofabrikanten de regering opriepen “om krachtige tegenmaatregelen te nemen”. Zij stelden verder voor om “een verhoging van het voorlopige tarief voor benzineauto’s met motoren met grote cilinderinhoud positief te overwegen”, aldus Global Times.

Volgens de Europese Commissie bedrijft China oneerlijke concurrentie door eigen fabrikanten te subsidiëren. Als daaraan niets verandert, komen er vanaf 4 juli extra heffingen tot ruim 38 procent bovenop de huidige 10 procent.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.