Financieringspartner yesqar biedt snelle en ruimere financiering door unieke data en marktkennis

Brand story • Data gekoppeld aan een innovatieve financieringsvorm. In combinatie met snelheid en gedegen kennis van de markt. Met yesqar waait er een vernieuwende, succesvolle wind in de automotive financieringsmarkt. Het Eindhovense fintech bedrijf heeft in een kleine vier jaar een portefeuille van ruim 400 miljoen euro aan voorraadfinanciering en leasebevoorschotting opgebouwd.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
Foto: Yesqar

yesqar medeoprichter Wim Visser: “We onderscheiden ons door de unieke combinatie van financiële expertise en automotive kennis met de kracht van data. Daardoor kan een automotive bedrijf succesvoller ondernemen.”

In september 2020 is yesqar opgericht door NIBC Bank en datatechnologiebedrijf QarQuest. Het bedrijf richt zich exclusief op de financiering van autovoorraden en autolease-portefeuilles. “De razendsnelle groei en een gemiddelde klantwaardering van 8,8 laten zien dat het vertrouwen groot is”, vertelt Visser. “Onze klanten waarderen ons voornamelijk vanwege onze flexibiliteit, snelheid en gemak. Daarnaast stellen ze de korte lijnen, het gebruiksgemak en het nakomen van de afspraken zeer op prijs.”

Positief geluid voor klant

Autobedrijven lopen bij hun eigen kredietverstrekker vaak tegen financieringsgrenzen aan. Visser: “Bij yesqar kijken we verder dan de winst-, verliesrekening en balans. Door met name de waarde van de auto’s en het karakter van het bedrijf mee te nemen, fungeren we als sparringpartner en kijken we wat er voor het desbetreffende bedrijf mogelijk is. Het vernieuwende aan yesqar is dat we met actuele data vanuit QarQuest werken. Zo zie je in een oogopslag de waarde en omloopsnelheid van alle occasions in Europa.” Dat zorgt ervoor dat yesqar realtime inzicht geeft in showroom performance, voorraadmix en financiering. Visser: “De accurate data zijn de kracht van yesqar en op basis van de actuele waarde van zijn handelsvoorraad kunnen we de klant adviseren en daarbij kijken we ook naar de prestaties van de klant ten opzichte van benchmarks. Hierdoor zijn we in staat om in vergelijking met andere aanbieders een ruimere financiering te verstrekken.”

Persoonlijk contact & advies

Een van de uitgangspunten van yesqar is: ‘Digital with a human touch’. “We zijn geen bank maar een fintech, zo veel mogelijk digitaal, maar met een persoonlijke benadering en deskundig advies. Iedere klant heeft een online portal waarmee alle zaken snel en zelfstandig kunnen worden afgerond. Tevens is er voor iedere klant een accountmanager met een financiële en automotive achtergrond. Een deskundige sparringpartner die precies weet waar hij het over heeft.”

Financieringsruimte

 In de kapitaalintensieve automotive markt, heeft de klant het juiste werkkapitaal nodig om te groeien. Accountmanager Zuidoost-Nederland Raun Neleman: “Onze klanten variëren van universele garages tot merkdealers maar ook leasemaatschappijen. We financieren de handelsvoorraad aan auto’s voor portefeuilles vanaf €350.000 tot onbegrensd. Dit doen we aan de hand van de actuele marktwaarde en omloopsnelheid van de autovoorraad, maar ook voor zakelijke en private leaseauto’s. Het geld staat dezelfde dag nog op je rekening, maar vaak al binnen een uur. Zo kun je als ondernemer meteen schakelen.”

Onafhankelijke partner

 “We begeleiden autobedrijven van A tot Z. Dat doen we bij eenmanszaken maar ook bij bedrijven met een voorraad van meer dan 1.000 auto’s. Wij zijn een onafhankelijke partner en hebben er geen belang bij waar onze klant de auto’s koopt: nieuw of tweedehands, binnen- of buitenland. We hebben een hoge bevoorschotting per auto. Waar een grootbank 40% tot 50% van de inkoopwaarde financiert, gaan wij tot 70% van de verkoopprijs inclusief btw/bpm. Zowel voor nieuwe als tweedehands auto’s waaronder ook import voertuigen.”

Binnen een jaar naar hogere omzet

“Een van onze nieuwe klanten is universeel Autobedrijf Evers uit Wehl. Met Jan Evers tikte yesqar de grens van 400 miljoen euro financiering aan. Een familiebedrijf met groeiambities, hoog serviceniveau en duidelijke focus op de regionale klant. Van dit soort bedrijven in onze klantenportefeuille worden we blij, want ze hebben grote toegevoegde waarde voor de markt.

Het merendeel van onze klanten groeit binnen een jaar naar een hogere limiet, verkoopt meer auto’s en realiseert een betere omzet. Door de mogelijkheid om meer auto’s op voorraad te nemen, kunnen ze hun financiering vergroten en daarmee ook hun winst optimaliseren. We hanteren een realistische brutowinstmarge, waardoor financiering niet alleen kostenefficiënt is, maar ook maximaal rendement oplevert.”

Dit artikel is geschreven door Simone Pastoors, simone@simonepastoors.nl.

Financieringspartner yesqar biedt snelle en ruimere financiering door unieke data en marktkennis | Automotive Online

Financieringspartner yesqar biedt snelle en ruimere financiering door unieke data en marktkennis

Brand story • Data gekoppeld aan een innovatieve financieringsvorm. In combinatie met snelheid en gedegen kennis van de markt. Met yesqar waait er een vernieuwende, succesvolle wind in de automotive financieringsmarkt. Het Eindhovense fintech bedrijf heeft in een kleine vier jaar een portefeuille van ruim 400 miljoen euro aan voorraadfinanciering en leasebevoorschotting opgebouwd.
Albert-Jan Cornelissen Albert-Jan Cornelissen
Foto: Yesqar

yesqar medeoprichter Wim Visser: “We onderscheiden ons door de unieke combinatie van financiële expertise en automotive kennis met de kracht van data. Daardoor kan een automotive bedrijf succesvoller ondernemen.”

In september 2020 is yesqar opgericht door NIBC Bank en datatechnologiebedrijf QarQuest. Het bedrijf richt zich exclusief op de financiering van autovoorraden en autolease-portefeuilles. “De razendsnelle groei en een gemiddelde klantwaardering van 8,8 laten zien dat het vertrouwen groot is”, vertelt Visser. “Onze klanten waarderen ons voornamelijk vanwege onze flexibiliteit, snelheid en gemak. Daarnaast stellen ze de korte lijnen, het gebruiksgemak en het nakomen van de afspraken zeer op prijs.”

Positief geluid voor klant

Autobedrijven lopen bij hun eigen kredietverstrekker vaak tegen financieringsgrenzen aan. Visser: “Bij yesqar kijken we verder dan de winst-, verliesrekening en balans. Door met name de waarde van de auto’s en het karakter van het bedrijf mee te nemen, fungeren we als sparringpartner en kijken we wat er voor het desbetreffende bedrijf mogelijk is. Het vernieuwende aan yesqar is dat we met actuele data vanuit QarQuest werken. Zo zie je in een oogopslag de waarde en omloopsnelheid van alle occasions in Europa.” Dat zorgt ervoor dat yesqar realtime inzicht geeft in showroom performance, voorraadmix en financiering. Visser: “De accurate data zijn de kracht van yesqar en op basis van de actuele waarde van zijn handelsvoorraad kunnen we de klant adviseren en daarbij kijken we ook naar de prestaties van de klant ten opzichte van benchmarks. Hierdoor zijn we in staat om in vergelijking met andere aanbieders een ruimere financiering te verstrekken.”

Persoonlijk contact & advies

Een van de uitgangspunten van yesqar is: ‘Digital with a human touch’. “We zijn geen bank maar een fintech, zo veel mogelijk digitaal, maar met een persoonlijke benadering en deskundig advies. Iedere klant heeft een online portal waarmee alle zaken snel en zelfstandig kunnen worden afgerond. Tevens is er voor iedere klant een accountmanager met een financiële en automotive achtergrond. Een deskundige sparringpartner die precies weet waar hij het over heeft.”

Financieringsruimte

 In de kapitaalintensieve automotive markt, heeft de klant het juiste werkkapitaal nodig om te groeien. Accountmanager Zuidoost-Nederland Raun Neleman: “Onze klanten variëren van universele garages tot merkdealers maar ook leasemaatschappijen. We financieren de handelsvoorraad aan auto’s voor portefeuilles vanaf €350.000 tot onbegrensd. Dit doen we aan de hand van de actuele marktwaarde en omloopsnelheid van de autovoorraad, maar ook voor zakelijke en private leaseauto’s. Het geld staat dezelfde dag nog op je rekening, maar vaak al binnen een uur. Zo kun je als ondernemer meteen schakelen.”

Onafhankelijke partner

 “We begeleiden autobedrijven van A tot Z. Dat doen we bij eenmanszaken maar ook bij bedrijven met een voorraad van meer dan 1.000 auto’s. Wij zijn een onafhankelijke partner en hebben er geen belang bij waar onze klant de auto’s koopt: nieuw of tweedehands, binnen- of buitenland. We hebben een hoge bevoorschotting per auto. Waar een grootbank 40% tot 50% van de inkoopwaarde financiert, gaan wij tot 70% van de verkoopprijs inclusief btw/bpm. Zowel voor nieuwe als tweedehands auto’s waaronder ook import voertuigen.”

Binnen een jaar naar hogere omzet

“Een van onze nieuwe klanten is universeel Autobedrijf Evers uit Wehl. Met Jan Evers tikte yesqar de grens van 400 miljoen euro financiering aan. Een familiebedrijf met groeiambities, hoog serviceniveau en duidelijke focus op de regionale klant. Van dit soort bedrijven in onze klantenportefeuille worden we blij, want ze hebben grote toegevoegde waarde voor de markt.

Het merendeel van onze klanten groeit binnen een jaar naar een hogere limiet, verkoopt meer auto’s en realiseert een betere omzet. Door de mogelijkheid om meer auto’s op voorraad te nemen, kunnen ze hun financiering vergroten en daarmee ook hun winst optimaliseren. We hanteren een realistische brutowinstmarge, waardoor financiering niet alleen kostenefficiënt is, maar ook maximaal rendement oplevert.”

Dit artikel is geschreven door Simone Pastoors, simone@simonepastoors.nl.