Autochat en #DCDW lanceren AI-assistent Alice voor leadopvolging op Marktplaats

AI • Momenteel wordt een eerste versie van Alice getest.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Maarten Bekkers (links) en Paul de Vries lanceren Alice, een AI-assistent voor leadopvolging. (Foto: #DCDW).

Autochat en #DCDW introduceren gezamenlijk de AI-assistent Alice om de leadopvolging op Marktplaats te verbeteren. Dat melden beide bedrijven in een persbericht.

Deze nieuwe technologie is speciaal ontwikkeld om zakelijke verkopers te ondersteunen bij het opvolgen van leads, het beantwoorden van vragen, het inplannen van afspraken en het reageren op biedingen.

Alice is geïntegreerd in de Marktplaats Messaging-app, waardoor verkopers sneller en efficiënter kunnen reageren op potentiële kopers. Paul de Vries, oprichter van #DCDW, benadrukt het belang van deze innovatie: “Met onze samenwerking met Autochat bieden we een AI-platform dat leads sneller en efficiënter opvolgt. De pilot bij onze Ligier Store in Doesburg toont veelbelovende resultaten, waaronder een 100 procent leadopvolging.”

24/7 leadopvolging

De AI-assistent, die door verkopers een eigen naam kan krijgen, zorgt ervoor dat leads 24/7 worden opgevolgd. Maarten Bekkers, oprichter van Autochat, licht toe: “Ons doel is om de techniek te leveren die leadopvolging automatiseert, zodat dealers altijd en real-time kunnen reageren op reacties via Marktplaats.”

Momenteel wordt een eerste versie van Alice getest. De resultaten van deze test zullen worden verwerkt in de uiteindelijke versie. Het AI-platform is exclusief beschikbaar voor klanten van #DCDW en Autochat die op Marktplaats adverteren en zal ook beschikbaar komen voor Belgische klanten van Tweedehands.be.

Het Nationaal Automotive Congres stond in teken van AI. Bekijk hieronder een videoreportage van het evenement.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Autochat en #DCDW lanceren AI-assistent Alice voor leadopvolging op Marktplaats | Automotive Online

Autochat en #DCDW lanceren AI-assistent Alice voor leadopvolging op Marktplaats

AI • Momenteel wordt een eerste versie van Alice getest.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Maarten Bekkers (links) en Paul de Vries lanceren Alice, een AI-assistent voor leadopvolging. (Foto: #DCDW).

Autochat en #DCDW introduceren gezamenlijk de AI-assistent Alice om de leadopvolging op Marktplaats te verbeteren. Dat melden beide bedrijven in een persbericht.

Deze nieuwe technologie is speciaal ontwikkeld om zakelijke verkopers te ondersteunen bij het opvolgen van leads, het beantwoorden van vragen, het inplannen van afspraken en het reageren op biedingen.

Alice is geïntegreerd in de Marktplaats Messaging-app, waardoor verkopers sneller en efficiënter kunnen reageren op potentiële kopers. Paul de Vries, oprichter van #DCDW, benadrukt het belang van deze innovatie: “Met onze samenwerking met Autochat bieden we een AI-platform dat leads sneller en efficiënter opvolgt. De pilot bij onze Ligier Store in Doesburg toont veelbelovende resultaten, waaronder een 100 procent leadopvolging.”

24/7 leadopvolging

De AI-assistent, die door verkopers een eigen naam kan krijgen, zorgt ervoor dat leads 24/7 worden opgevolgd. Maarten Bekkers, oprichter van Autochat, licht toe: “Ons doel is om de techniek te leveren die leadopvolging automatiseert, zodat dealers altijd en real-time kunnen reageren op reacties via Marktplaats.”

Momenteel wordt een eerste versie van Alice getest. De resultaten van deze test zullen worden verwerkt in de uiteindelijke versie. Het AI-platform is exclusief beschikbaar voor klanten van #DCDW en Autochat die op Marktplaats adverteren en zal ook beschikbaar komen voor Belgische klanten van Tweedehands.be.

Het Nationaal Automotive Congres stond in teken van AI. Bekijk hieronder een videoreportage van het evenement.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.