‘AI-expert Berta Rodriguez-Hervas vertrekt bij Stellantis’

Stellantis • Berta Rodriguez-Hervas verlaat het bedrijf na minder dan drie jaar.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Gefco komt volledig in handen van CMA CGM.
(Foto: Gefco).

Berta Rodriguez-Hervas, vice-president van kunstmatige intelligentie, algoritmes en machine learning operations bij Stellantis, heeft haar ontslag ingediend. Ze verlaat het bedrijf minder dan drie jaar na haar indiensttreding vanuit Nvidia. Dat meldt Automotive News Europe.

Een woordvoerder van Stellantis bevestigde haar vertrek en verklaarde dat Rodriguez-Hervas een nieuwe kans wilde nastreven. Het is nog onduidelijk wie Rodriguez-Hervas zal opvolgen en hoe haar vertrek de lopende AI-projecten van Stellantis zal beïnvloeden. De automaker heeft benadrukt dat ze vastbesloten zijn om hun inspanningen op het gebied van AI voort te zetten en verder uit te breiden.

AI-projecten

In een video die het bedrijf vorig jaar uitbracht, beschreef Rodriguez-Hervas Stellantis als “de juiste mix tussen traditie en innovatie”. Voor haar tijd bij Stellantis werkte ze ook bij Tesla aan de Autopilot-driver-assistentietechnologie en was ze als promovendus betrokken bij Mercedes-Benz op het gebied van machine learning en radarsystemen.

Stellantis verwacht dat zijn volgende generatie technologieplatforms, waaronder STLA AutoDrive, STLA Brain en STLA SmartCockpit, eind 2024 klaar zullen zijn. Rodriguez-Hervas gaf op 12 juni, dit jaar, een demonstratie van het Autodrive-systeem tijdens een softwaredemo op het testterrein van het bedrijf in Chelsea, Michigan. Dat systeem maakt gebruik van STLA Brain en STLA Smart Cockpit om geavanceerde rijhulpsystemen te leveren die intuïtief en betrouwbaar zijn.

Rodriguez-Hervas is de laatste in een reeks van hooggeplaatste executives die Stellantis verlaten. 

Nationaal Automotive Congres

De automotive krijgt steeds meer te maken met AI. Zo stond het Nationaal Automotive Congres deels in teken van AI. Bezoekers en sprekers gaven in de Automotive-videoreportage hun meningen over hoe AI op het moment gebruik wordt binnen de autobranche. Ook werden kansen voor de toekomst geschetst. Zo verwacht Ayvens in 2026 meer AI in de bedrijfsvoering te gaan invoeren. “Er zijn veel kansen in onze industrie om AI te gebruiken”, vertelde Tim Albertens, ceo van Ayvens, tijdens zijn spreeksessie op het NAC.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

‘AI-expert Berta Rodriguez-Hervas vertrekt bij Stellantis’ | Automotive Online

‘AI-expert Berta Rodriguez-Hervas vertrekt bij Stellantis’

Stellantis • Berta Rodriguez-Hervas verlaat het bedrijf na minder dan drie jaar.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Gefco komt volledig in handen van CMA CGM.
(Foto: Gefco).

Berta Rodriguez-Hervas, vice-president van kunstmatige intelligentie, algoritmes en machine learning operations bij Stellantis, heeft haar ontslag ingediend. Ze verlaat het bedrijf minder dan drie jaar na haar indiensttreding vanuit Nvidia. Dat meldt Automotive News Europe.

Een woordvoerder van Stellantis bevestigde haar vertrek en verklaarde dat Rodriguez-Hervas een nieuwe kans wilde nastreven. Het is nog onduidelijk wie Rodriguez-Hervas zal opvolgen en hoe haar vertrek de lopende AI-projecten van Stellantis zal beïnvloeden. De automaker heeft benadrukt dat ze vastbesloten zijn om hun inspanningen op het gebied van AI voort te zetten en verder uit te breiden.

AI-projecten

In een video die het bedrijf vorig jaar uitbracht, beschreef Rodriguez-Hervas Stellantis als “de juiste mix tussen traditie en innovatie”. Voor haar tijd bij Stellantis werkte ze ook bij Tesla aan de Autopilot-driver-assistentietechnologie en was ze als promovendus betrokken bij Mercedes-Benz op het gebied van machine learning en radarsystemen.

Stellantis verwacht dat zijn volgende generatie technologieplatforms, waaronder STLA AutoDrive, STLA Brain en STLA SmartCockpit, eind 2024 klaar zullen zijn. Rodriguez-Hervas gaf op 12 juni, dit jaar, een demonstratie van het Autodrive-systeem tijdens een softwaredemo op het testterrein van het bedrijf in Chelsea, Michigan. Dat systeem maakt gebruik van STLA Brain en STLA Smart Cockpit om geavanceerde rijhulpsystemen te leveren die intuïtief en betrouwbaar zijn.

Rodriguez-Hervas is de laatste in een reeks van hooggeplaatste executives die Stellantis verlaten. 

Nationaal Automotive Congres

De automotive krijgt steeds meer te maken met AI. Zo stond het Nationaal Automotive Congres deels in teken van AI. Bezoekers en sprekers gaven in de Automotive-videoreportage hun meningen over hoe AI op het moment gebruik wordt binnen de autobranche. Ook werden kansen voor de toekomst geschetst. Zo verwacht Ayvens in 2026 meer AI in de bedrijfsvoering te gaan invoeren. “Er zijn veel kansen in onze industrie om AI te gebruiken”, vertelde Tim Albertens, ceo van Ayvens, tijdens zijn spreeksessie op het NAC.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.