Autorola breidt uit naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Autorola-ceo Peter Grøftehauge en Paul Willis (rechts) de ceo van Al-Futtaim Automotive

Remarketingbedrijf Autorola start samen met Al-Futtaim Automotive (uit de Verenigde Arabische Emiraten) een joint venture voor samenwerking in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Dat meldt het bedrijf vandaag. 

Het van oorsprong Deense Autorola en Al-Futtaim Automotive, een retailer met vijf vestigingen in de regio, starten de joint venture Mena, waarmee ze zich richten op de gebruikte autohandel in de regio. Mena levert zowel software-, workflow- als veiling- en logistieke diensten. De bedrijven stellen dat de regionale markt nog niet volwassen is en op een traditionele, ouderwetse manier wordt gerund.

De bedrijven schatten de markt van gebruikte auto’s in de regio in op 20 miljard dollar.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds kort (op eigen initiatief) een Tesla en is daar erg tevreden (goedkoop en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Autorola breidt uit naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten | Automotive Online

Autorola breidt uit naar Noord-Afrika en het Midden-Oosten

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Autorola-ceo Peter Grøftehauge en Paul Willis (rechts) de ceo van Al-Futtaim Automotive

Remarketingbedrijf Autorola start samen met Al-Futtaim Automotive (uit de Verenigde Arabische Emiraten) een joint venture voor samenwerking in Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Dat meldt het bedrijf vandaag. 

Het van oorsprong Deense Autorola en Al-Futtaim Automotive, een retailer met vijf vestigingen in de regio, starten de joint venture Mena, waarmee ze zich richten op de gebruikte autohandel in de regio. Mena levert zowel software-, workflow- als veiling- en logistieke diensten. De bedrijven stellen dat de regionale markt nog niet volwassen is en op een traditionele, ouderwetse manier wordt gerund.

De bedrijven schatten de markt van gebruikte auto’s in de regio in op 20 miljard dollar.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.