Porsche ziet verkoop 15% stijgen in eerste halfjaar

Porsche • Het bedrijf noemt de huidige economische situatie uitdagend.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Porsche
Foto: Shutterstock

Porsche heeft in de eerste helft van dit jaar 167 duizend auto’s verkocht, vijftien procent meer dan vorig jaar. Dat meldt de fabrikant, die vorig jaar een beursgang maakte.

Net als veel andere merken werd Porsche voorgaande jaren geraakt door leveringsproblemen. Tot en met mei werden er in de EU 19 procent meer nieuwe auto’s geregistreerd. 

“Na de eerste zes maanden van het jaar zijn we tevreden met de resultaten tot dusver”, zegt bestuurslid Detlev von Platen. Hij waakt tegelijkertijd voor te veel optimisme, omdat de wereldwijde economische situatie volgens Von Platen “uitdagend blijft”. Vooral in China blijft voorzichtigheid geboden omdat de vraag hier zou kunnen terugvallen, meldt het ANP.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Porsche ziet verkoop 15% stijgen in eerste halfjaar | Automotive Online

Porsche ziet verkoop 15% stijgen in eerste halfjaar

Porsche • Het bedrijf noemt de huidige economische situatie uitdagend.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
Porsche
Foto: Shutterstock

Porsche heeft in de eerste helft van dit jaar 167 duizend auto’s verkocht, vijftien procent meer dan vorig jaar. Dat meldt de fabrikant, die vorig jaar een beursgang maakte.

Net als veel andere merken werd Porsche voorgaande jaren geraakt door leveringsproblemen. Tot en met mei werden er in de EU 19 procent meer nieuwe auto’s geregistreerd. 

“Na de eerste zes maanden van het jaar zijn we tevreden met de resultaten tot dusver”, zegt bestuurslid Detlev von Platen. Hij waakt tegelijkertijd voor te veel optimisme, omdat de wereldwijde economische situatie volgens Von Platen “uitdagend blijft”. Vooral in China blijft voorzichtigheid geboden omdat de vraag hier zou kunnen terugvallen, meldt het ANP.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.