Maas Autogroep en M. de Koning Autobedrijven fuseren

Fusie • Jos Sollie wordt algemeen directeur van Maas-De Koning.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Maas Autogroep-vestiging in Gouda. (Foto: Maas Autogroep)

Maas Autogroep en M. de Koning Autobedrijven gaan fuseren. Het bedrijf gaat verder als Maas-De Koning. Dealergroep Pon krijgt een minderheidsbelang. De fusie ligt ter goedkeuring bij de ACM. Alle medewerkers van beide bedrijven gaan mee naar de nieuwe organisatie. Dat melden de bedrijven.

Maas-De Koning bestaat uit twaalf dealervestigingen van waaruit alle volumemerken uit de Volkswagen Groep verkocht worden, twee schadebedrijven, lease- en verhuur-activiteiten, een tankstation en drie wasstraten in de Randstad.

“De belangrijkste reden voor de fusie is dat de automarkt de komende jaren razendsnel verandert door de transitie naar elektrisch rijden, online sales en digitalisering”, zegt Jos Sollie, de nieuwe algemeen directeur van Maas-De Koning. “De klant gaat steeds meer merken van de veranderingen op de automarkt, maar het zijn vooral de autobedrijven die mee moeten in een nieuw verdien- en verkoopmodel. In dealerland zie je nu twee grote trends: schaalvergroting en verbreding van activiteiten.”

Ronald Maas, Hans en Wim de Koning en Jos Sollie, de huidige aandeelhouders in Maas Autogroep en M. de Koning, worden allen aandeelhouder in Maas-De Koning. Dealer Groep Pon wordt minderheidsaandeelhouder in het bedrijf.

Leasebedrijf

Naast deze fusie is het de intentie dat Maarten Autolease, het leasebedrijf van M. de Koning Autobedrijven, wordt overgenomen door Volkswagen Pon Financial Services, die eerder het leasebedrijf van Maas Autogroep kocht in 2019. Maarten Autolease en Maas Leasing zullen worden samengevoegd tot een nieuw leasebedrijf. Dat nieuwe bedrijf zal nauw samenwerken met de nieuwe dealerholding Maas-De Koning.

Maas Autogroep (plek 36) en M. de Koning (plek 56) staan beide in de Automotive Dealerholding Top 60. Bestel de uitgave hier. 

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Maas Autogroep en M. de Koning Autobedrijven fuseren | Automotive Online

Maas Autogroep en M. de Koning Autobedrijven fuseren

Fusie • Jos Sollie wordt algemeen directeur van Maas-De Koning.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
Maas Autogroep-vestiging in Gouda. (Foto: Maas Autogroep)

Maas Autogroep en M. de Koning Autobedrijven gaan fuseren. Het bedrijf gaat verder als Maas-De Koning. Dealergroep Pon krijgt een minderheidsbelang. De fusie ligt ter goedkeuring bij de ACM. Alle medewerkers van beide bedrijven gaan mee naar de nieuwe organisatie. Dat melden de bedrijven.

Maas-De Koning bestaat uit twaalf dealervestigingen van waaruit alle volumemerken uit de Volkswagen Groep verkocht worden, twee schadebedrijven, lease- en verhuur-activiteiten, een tankstation en drie wasstraten in de Randstad.

“De belangrijkste reden voor de fusie is dat de automarkt de komende jaren razendsnel verandert door de transitie naar elektrisch rijden, online sales en digitalisering”, zegt Jos Sollie, de nieuwe algemeen directeur van Maas-De Koning. “De klant gaat steeds meer merken van de veranderingen op de automarkt, maar het zijn vooral de autobedrijven die mee moeten in een nieuw verdien- en verkoopmodel. In dealerland zie je nu twee grote trends: schaalvergroting en verbreding van activiteiten.”

Ronald Maas, Hans en Wim de Koning en Jos Sollie, de huidige aandeelhouders in Maas Autogroep en M. de Koning, worden allen aandeelhouder in Maas-De Koning. Dealer Groep Pon wordt minderheidsaandeelhouder in het bedrijf.

Leasebedrijf

Naast deze fusie is het de intentie dat Maarten Autolease, het leasebedrijf van M. de Koning Autobedrijven, wordt overgenomen door Volkswagen Pon Financial Services, die eerder het leasebedrijf van Maas Autogroep kocht in 2019. Maarten Autolease en Maas Leasing zullen worden samengevoegd tot een nieuw leasebedrijf. Dat nieuwe bedrijf zal nauw samenwerken met de nieuwe dealerholding Maas-De Koning.

Maas Autogroep (plek 36) en M. de Koning (plek 56) staan beide in de Automotive Dealerholding Top 60. Bestel de uitgave hier. 

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.