Van Mossel ver bovenaan de Automotive Dealerholding Top 60

Dealerholding Top 60 • Tesla is de hoogste nieuwe binnenkomer.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:

De nieuwe Dealerholding Top 60 van AM is gepresenteerd tijdens de Automotive Dealerholdingseminar in Move Amsterdam en kent weinig verrassingen. Van Mossel voert de lijst aan en de rest volgt op gepaste afstand. Met Hedin, dat de koop van Stern afrondde, is er een nieuwe buitenlandse speler toegetreden. In de Top 60 zijn twee bedrijven in handen van een buitenlandse gigant, naast Hedin is dat Emil Frey.

Nieuwe toetreders

In de lijst staan vijf nieuwe toetreders, waarvan Tesla de hoogste nieuwe binnenkomer is. Tesla is de afgelopen jaren uit de lijst gehouden omdat het geen klassieke dealerorganisatie is. Met de invoering van de agentuurmodellen door, onder meer Ford en Stellantis en de komst van een groot aantal nieuwe toetreders die evenmin met dealers gaan werken, is er voor gekozen die partijen ook een plek te geven. De enige voorwaarde is dat ze wel nog fysieke saleslocaties hebben; Tesla heeft er daarvan inmiddels tien in Nederland.

Met een gemiddelde omzet van rond de 210 miljoen euro en een gemiddelde winst voor belasting van 4,5 miljoen euro kende de grootste zestig dealerholdings van Nederland een uitstekend 2022.

Lees alles in de nieuwe Dealerholding Top 60 2022-2023, bestel hem hier. Ook verkrijgbaar in een combi-deal met de Leasemaatschappij Top 60.

Van Mossel ver bovenaan de Automotive Dealerholding Top 60 | Automotive Online

Van Mossel ver bovenaan de Automotive Dealerholding Top 60

Dealerholding Top 60 • Tesla is de hoogste nieuwe binnenkomer.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:

De nieuwe Dealerholding Top 60 van AM is gepresenteerd tijdens de Automotive Dealerholdingseminar in Move Amsterdam en kent weinig verrassingen. Van Mossel voert de lijst aan en de rest volgt op gepaste afstand. Met Hedin, dat de koop van Stern afrondde, is er een nieuwe buitenlandse speler toegetreden. In de Top 60 zijn twee bedrijven in handen van een buitenlandse gigant, naast Hedin is dat Emil Frey.

Nieuwe toetreders

In de lijst staan vijf nieuwe toetreders, waarvan Tesla de hoogste nieuwe binnenkomer is. Tesla is de afgelopen jaren uit de lijst gehouden omdat het geen klassieke dealerorganisatie is. Met de invoering van de agentuurmodellen door, onder meer Ford en Stellantis en de komst van een groot aantal nieuwe toetreders die evenmin met dealers gaan werken, is er voor gekozen die partijen ook een plek te geven. De enige voorwaarde is dat ze wel nog fysieke saleslocaties hebben; Tesla heeft er daarvan inmiddels tien in Nederland.

Met een gemiddelde omzet van rond de 210 miljoen euro en een gemiddelde winst voor belasting van 4,5 miljoen euro kende de grootste zestig dealerholdings van Nederland een uitstekend 2022.

Lees alles in de nieuwe Dealerholding Top 60 2022-2023, bestel hem hier. Ook verkrijgbaar in een combi-deal met de Leasemaatschappij Top 60.