Volvo sluit aan bij Tesla-laadnetwerk in VS

Volvo • De Europese markt hanteert andere laadstandaarden.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Volvo sluit, net als GM, Ford en Rivian, ook aan bij het laadnetwerk van Tesla in Noord-Amerika. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. De auto’s van Volvo worden hiervoor vanaf 2025 uitgerust met een aansluiting die voldoet aan de North American Charging Standard (NACS).

Het gaat om 12 duizend snellaadpunten van Tesla in de Verenigde Staten. Het bedrijf breidt dat aantal voortdurend uit. “Het is altijd onze ambitie geweest het Supercharger-netwerk open te stellen voor elektrische auto’s van niet-Tesla voertuigen om zo meer autorijders aan te zetten de overstap naar elektrisch rijden te maken”, schrijft Tesla in een verklaring.

Geen impact in Europa

De laders van Tesla vormen een aanvulling op de 10 duizend reeds aanwezige laders waar Volvo-gebruikers in Noord-Amerika kunnen laden. Sietse Vis, head of Shell Recharging Benelux, denkt niet dat een dergelijke ontwikkeling in Europa plaats zal vinden. Dat vertelde hij tijdens het delen van de onderzoeksresultaten van de EV Driver Survey.

“Het laden via het Combined Charging System (CSS) is in Europa dermate ontwikkeld dat we in Europa qua laadstandaarden te ver zijn om terug te gaan naar kleinere laders. Het is nog heel erg een glazen bol, maar onze verwachting is niet dat het gaat gebeuren.” Ook de laders van Tesla voldoen aan de CSS-standaard in Europa.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Volvo sluit aan bij Tesla-laadnetwerk in VS | Automotive Online

Volvo sluit aan bij Tesla-laadnetwerk in VS

Volvo • De Europese markt hanteert andere laadstandaarden.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Volvo sluit, net als GM, Ford en Rivian, ook aan bij het laadnetwerk van Tesla in Noord-Amerika. Dat maakt het bedrijf bekend in een persbericht. De auto’s van Volvo worden hiervoor vanaf 2025 uitgerust met een aansluiting die voldoet aan de North American Charging Standard (NACS).

Het gaat om 12 duizend snellaadpunten van Tesla in de Verenigde Staten. Het bedrijf breidt dat aantal voortdurend uit. “Het is altijd onze ambitie geweest het Supercharger-netwerk open te stellen voor elektrische auto’s van niet-Tesla voertuigen om zo meer autorijders aan te zetten de overstap naar elektrisch rijden te maken”, schrijft Tesla in een verklaring.

Geen impact in Europa

De laders van Tesla vormen een aanvulling op de 10 duizend reeds aanwezige laders waar Volvo-gebruikers in Noord-Amerika kunnen laden. Sietse Vis, head of Shell Recharging Benelux, denkt niet dat een dergelijke ontwikkeling in Europa plaats zal vinden. Dat vertelde hij tijdens het delen van de onderzoeksresultaten van de EV Driver Survey.

“Het laden via het Combined Charging System (CSS) is in Europa dermate ontwikkeld dat we in Europa qua laadstandaarden te ver zijn om terug te gaan naar kleinere laders. Het is nog heel erg een glazen bol, maar onze verwachting is niet dat het gaat gebeuren.” Ook de laders van Tesla voldoen aan de CSS-standaard in Europa.

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.