Restwaardejournaal | Diesel populairder dan EV

Restwaardejournaal • Vooral de vraagprijzen van gebruikte Tesla’s zijn hard onderuit gegaan.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Diesels zijn bezig aan een comeback en consumenten zijn bereid er weer meer geld voor te betalen. EV’s – en vooral Tesla’s – maken juist een ongekende prijsdaling door. Dat blijkt uit de nieuwe aflevering van het Restwaardejournaal, live opgenomen op het AM Remarketing Event in Baarn.

Presentator Bart Kuijpers nam de huidige ontwikkelingen in de occasionmarkt door met Gerard ten Buuren (o.a. Bovag Onafhankelijke Autobedrijven), Rico van der Vies (Automotive Mediaventions) en Corné Seldenrijk (Seldenrijk Auto’s).

De volgende onderwerpen zijn besproken:
05:00 Diesel inmiddels weer populairder dan diesel;
09:10 Vraagprijs occasions onverminderd hoog;
13:00 Leasemaatschappijen moeten zich zorgen maken over de remarketing van EV’s die uit de lease komen;
16:20 Gebruikte Tesla’s zijn dit jaar gemiddeld 20 procent gedaald in prijs;
26:40 Nieuw bpm-tabel moet ’taxaties’ ontmoedigen. AMV (Autotrack, Gaspedaal) overweegt om bij het aanbod op hun portalen de bpm te gaan vermelden bij importauto’s waarvan de bpm lager is dan verwacht zou mogen worden. De overheid gaat er ook strenger op controleren.

Bekijk de video hieronder:

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reacties

  • Bolsenbroek

    ik reageerde ook al op dit Journaal in het bericht over ‘4 aanhoudingen in onderzoek naar grootschalige taxatiefraude’.

    Maar wat ik hier nog kwijt wil is een reactie op het vreemde statement rond de taxatieontmoediging door de tabel aanpassing: Waar dat niet zo is op ‘oudere auto’s’ maakt de nieuwe tabel taxatie juist interessant en op occasions met toelating van voor 1 juli 2023 kan je de oude tabel, al dan niet met taxatie, gewoon blijven toepassen.

Restwaardejournaal | Diesel populairder dan EV | Automotive Online

Restwaardejournaal | Diesel populairder dan EV

Restwaardejournaal • Vooral de vraagprijzen van gebruikte Tesla’s zijn hard onderuit gegaan.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:

Diesels zijn bezig aan een comeback en consumenten zijn bereid er weer meer geld voor te betalen. EV’s – en vooral Tesla’s – maken juist een ongekende prijsdaling door. Dat blijkt uit de nieuwe aflevering van het Restwaardejournaal, live opgenomen op het AM Remarketing Event in Baarn.

Presentator Bart Kuijpers nam de huidige ontwikkelingen in de occasionmarkt door met Gerard ten Buuren (o.a. Bovag Onafhankelijke Autobedrijven), Rico van der Vies (Automotive Mediaventions) en Corné Seldenrijk (Seldenrijk Auto’s).

De volgende onderwerpen zijn besproken:
05:00 Diesel inmiddels weer populairder dan diesel;
09:10 Vraagprijs occasions onverminderd hoog;
13:00 Leasemaatschappijen moeten zich zorgen maken over de remarketing van EV’s die uit de lease komen;
16:20 Gebruikte Tesla’s zijn dit jaar gemiddeld 20 procent gedaald in prijs;
26:40 Nieuw bpm-tabel moet ’taxaties’ ontmoedigen. AMV (Autotrack, Gaspedaal) overweegt om bij het aanbod op hun portalen de bpm te gaan vermelden bij importauto’s waarvan de bpm lager is dan verwacht zou mogen worden. De overheid gaat er ook strenger op controleren.

Bekijk de video hieronder:

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Reacties

  • Bolsenbroek

    ik reageerde ook al op dit Journaal in het bericht over ‘4 aanhoudingen in onderzoek naar grootschalige taxatiefraude’.

    Maar wat ik hier nog kwijt wil is een reactie op het vreemde statement rond de taxatieontmoediging door de tabel aanpassing: Waar dat niet zo is op ‘oudere auto’s’ maakt de nieuwe tabel taxatie juist interessant en op occasions met toelating van voor 1 juli 2023 kan je de oude tabel, al dan niet met taxatie, gewoon blijven toepassen.