Ford stapt in formule 1 als partner van Red Bull

Ford • Het Amerikaanse merk zal motorpartner worden.
Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
(Ford)

Ford keert terug in de formule 1 als motorpartner van Red Bull Racing. Daarmee stapt het team weer in bij het team waar het eerder eigenaar van was onder de naam van Jaguar. Red Bull Powertrains bouwt de motoren, die als Ford gebrandmerkt zullen worden. Dat meldt het merk middels een persbericht.

De aankondiging komt op dezelfde dag als de bekendmaking dat Ford het afgelopen jaar enkele miljarden euro’s verlies leed.

Het Amerikaanse merk keert vanaf seizoen 2026 terug in de Formule 1 als technisch partner van Oracle Red Bull Racing tot ten minste 2030. Voor Max Verstappen betekent het dat hij net als zijn vader de kleuren van Ford zal gaan verdedigen. Jos Verstappen reed in 1994 met door Ford gemerkte Cosworth-motoren bij het team van Benetton.

De Amerikaanse autofabrikant gaat een langdurig, strategisch en technisch partnerschap aan met Red Bull Powertrains. De samenwerking is gericht op de ontwikkeling van de volgende generatie hybride krachtbron, waarmee de Formule 1-teams vanaf seizoen 2026 gaan rijden. De motoren voor de F1-teams van Oracle Red Bull Racing en Scuderia AlphaTauri zullen dan worden geleverd door Red Bull Ford Powertrains, in ieder geval tot het seizoen 2030.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.