Onderkoelde Italiaanse Fiat-fabriek stilgelegd om vieze toiletten

Staking • Ook is de fabriek In Pomigliano smerig en en zou de verwarming wel wat hoger mogen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Werknemers van Fiat en Alfa protesteerden tegen de vieze fabriek (foto: Stellantis)

Werknemers van de Stellantis-fabriek in Pomigliano (bij Napels) legden vrijdag twee uur lang het werk stil als protest tegen de arbeidsomstandigheden. Het zou gaan om onhygiënische toiletten, een gebrek aan werkkleding en onvoldoende verwarming. Dat meldt Auto News Europe. In de fabriek worden de Alfa Romeo Tonale en Fiat Panda gebouwd.

“De fabriek is vies en de toiletten stinken”, zei Simone Marinelli van de Italiaanse vakbond Fiom. “Werkoveralls ontbreken – sommige arbeiders moeten maanden wachten om de oude en versleten overalls te laten vervangen.” Stellantis ontkent de beschuldigingen.

Niet alleen de Italianen klagen. Ook de Franse fabrieken krijgen van Stellantis te weinig geld voor onderhoud, zegt Christine Virassamy van de Franse CFDT-vakbond tegen Auto News. “Vaak zijn er verstopte toiletten, ontbreekt er zeep of wordt gras niet gemaaid. Ventilatoren ontbreken in de zomer en in fabrieken kan het benauwd worden.”

Recent werd bekend dat Stellantis fors investeert in de Cassino-fabriek, ook in Zuid-Italië.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Onderkoelde Italiaanse Fiat-fabriek stilgelegd om vieze toiletten | Automotive Online

Onderkoelde Italiaanse Fiat-fabriek stilgelegd om vieze toiletten

Staking • Ook is de fabriek In Pomigliano smerig en en zou de verwarming wel wat hoger mogen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Werknemers van Fiat en Alfa protesteerden tegen de vieze fabriek (foto: Stellantis)

Werknemers van de Stellantis-fabriek in Pomigliano (bij Napels) legden vrijdag twee uur lang het werk stil als protest tegen de arbeidsomstandigheden. Het zou gaan om onhygiënische toiletten, een gebrek aan werkkleding en onvoldoende verwarming. Dat meldt Auto News Europe. In de fabriek worden de Alfa Romeo Tonale en Fiat Panda gebouwd.

“De fabriek is vies en de toiletten stinken”, zei Simone Marinelli van de Italiaanse vakbond Fiom. “Werkoveralls ontbreken – sommige arbeiders moeten maanden wachten om de oude en versleten overalls te laten vervangen.” Stellantis ontkent de beschuldigingen.

Niet alleen de Italianen klagen. Ook de Franse fabrieken krijgen van Stellantis te weinig geld voor onderhoud, zegt Christine Virassamy van de Franse CFDT-vakbond tegen Auto News. “Vaak zijn er verstopte toiletten, ontbreekt er zeep of wordt gras niet gemaaid. Ventilatoren ontbreken in de zomer en in fabrieken kan het benauwd worden.”

Recent werd bekend dat Stellantis fors investeert in de Cassino-fabriek, ook in Zuid-Italië.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.