‘Medewerker Continental geeft alle details dieselfraude’

Emissiefraude • Een ingewijde heeft een complete bekentenis afgelegd voor het Openbaar Ministerie, en verkrijgt daarmee clementie. 
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Het Duitse Openbaar Ministerie onderzoekt sinds enkele jaren de rol die Continental heeft gespeeld bij de sjoemeldiesel-affaire, die in 2015 bij Volkswagen aan het licht kwam. Duitse media melden dat een destijds nauw betrokken medewerker van Continental een volledige getuigenis heeft afgelegd. Als bron van het bericht wordt het parket van Hannover genoemd. “Een verdachte heeft tot in detail getuigd”, aldus de aanklagers. “Hij kan nu gebruik maken van een clementieregeling.”

Regeleenheid en injectiesysteem

Verdere details werden niet gegeven. Volgens Automobilwoche kan de getuigenis leiden tot onderbouwing van zaken tegen andere voormalig medewerkers van Continental. De grote vraag is: wisten senior medewerkers van het Duitse bedrijf dat Volkswagen emissiemetingen wilde manipuleren met software? Het zou dan gaan om activiteiten bij VDO. Dat voormalige bedrijfsonderdeel van Siemens werd in 2007 door Continental overgenomen en leverde de regeleenheid en het injectiesysteem van de EA189-motor van Volkswagen, waarmee werd gesjoemeld.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Medewerker Continental geeft alle details dieselfraude’ | Automotive Online

‘Medewerker Continental geeft alle details dieselfraude’

Emissiefraude • Een ingewijde heeft een complete bekentenis afgelegd voor het Openbaar Ministerie, en verkrijgt daarmee clementie. 
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Het Duitse Openbaar Ministerie onderzoekt sinds enkele jaren de rol die Continental heeft gespeeld bij de sjoemeldiesel-affaire, die in 2015 bij Volkswagen aan het licht kwam. Duitse media melden dat een destijds nauw betrokken medewerker van Continental een volledige getuigenis heeft afgelegd. Als bron van het bericht wordt het parket van Hannover genoemd. “Een verdachte heeft tot in detail getuigd”, aldus de aanklagers. “Hij kan nu gebruik maken van een clementieregeling.”

Regeleenheid en injectiesysteem

Verdere details werden niet gegeven. Volgens Automobilwoche kan de getuigenis leiden tot onderbouwing van zaken tegen andere voormalig medewerkers van Continental. De grote vraag is: wisten senior medewerkers van het Duitse bedrijf dat Volkswagen emissiemetingen wilde manipuleren met software? Het zou dan gaan om activiteiten bij VDO. Dat voormalige bedrijfsonderdeel van Siemens werd in 2007 door Continental overgenomen en leverde de regeleenheid en het injectiesysteem van de EA189-motor van Volkswagen, waarmee werd gesjoemeld.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.