‘Onderzoek naar rol Continental in dieselfraude uitgebreid’

Emissiefraude • Het Duits Openbaar Ministerie onderzoekt de rol van vier topmanagers van het bedrijf.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De rol van vier topmanagers van Continental bij de dieselfraude wordt onderzocht (foto: Shutterstock)

Het parket van de rechtbank van Hannover heeft de onderzoeken naar de rol van ex-topmanagers van Continental uitgebreid. Inmiddels loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar vier voormalig topmanagers van de toeleverancier, meldt het Duitse persbureau DPA. Vorige week werd Wolfgang Schäfer, cfo van Continental, ontslagen wegens zijn rol bij de sjoemeldieselaffaire.

Verdenking

De aanklacht tegen de vier ex-managers betreft ‘verdenking van medeplichtigheid aan fraude’. Het gaat daarbij om het vermoeden dat Continental motorsturingen heeft geleverd aan Volkswagen, die geschikt zijn om dieseltests mee te manipuleren. Een tweede aanklacht betreft bedrog. Daarbij gaat het erom dat de managers intern onderzoek naar de dieselfraude opzettelijk slecht hebben laten uitvoeren, zodat de waarheid niet aan het licht zou komen. Bekijk hier het Automotive dossier omtrent de emissiefraude.

Bij Volkswagen werd in 2015 duidelijk dat het bedrijf de dieselauto’s voorzag van systemen die onder testomstandigheden precies aan de wettelijke emissienormen voldeden, maar onder gewone gebruiksomstandigheden zichzelf uitschakelden. Die systemen maakte de autofabrikant niet zelf. Tegen Bosch loopt al veel langer onderzoek. Ook andere autofabrikanten, zoals Daimler, zitten inmiddels in het verdachtenbankje.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Onderzoek naar rol Continental in dieselfraude uitgebreid’ | Automotive Online

‘Onderzoek naar rol Continental in dieselfraude uitgebreid’

Emissiefraude • Het Duits Openbaar Ministerie onderzoekt de rol van vier topmanagers van het bedrijf.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De rol van vier topmanagers van Continental bij de dieselfraude wordt onderzocht (foto: Shutterstock)

Het parket van de rechtbank van Hannover heeft de onderzoeken naar de rol van ex-topmanagers van Continental uitgebreid. Inmiddels loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar vier voormalig topmanagers van de toeleverancier, meldt het Duitse persbureau DPA. Vorige week werd Wolfgang Schäfer, cfo van Continental, ontslagen wegens zijn rol bij de sjoemeldieselaffaire.

Verdenking

De aanklacht tegen de vier ex-managers betreft ‘verdenking van medeplichtigheid aan fraude’. Het gaat daarbij om het vermoeden dat Continental motorsturingen heeft geleverd aan Volkswagen, die geschikt zijn om dieseltests mee te manipuleren. Een tweede aanklacht betreft bedrog. Daarbij gaat het erom dat de managers intern onderzoek naar de dieselfraude opzettelijk slecht hebben laten uitvoeren, zodat de waarheid niet aan het licht zou komen. Bekijk hier het Automotive dossier omtrent de emissiefraude.

Bij Volkswagen werd in 2015 duidelijk dat het bedrijf de dieselauto’s voorzag van systemen die onder testomstandigheden precies aan de wettelijke emissienormen voldeden, maar onder gewone gebruiksomstandigheden zichzelf uitschakelden. Die systemen maakte de autofabrikant niet zelf. Tegen Bosch loopt al veel langer onderzoek. Ook andere autofabrikanten, zoals Daimler, zitten inmiddels in het verdachtenbankje.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.