Opnieuw faillissement voor Car Driver Deals-bedrijf

Car Driver Deals • Eerder werden onder meer de eigenaren al persoonlijk failliet verklaard.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Car Driver Deals

Er is opnieuw een bedrijf failliet verklaard dat is gelieerd aan de eigenaren van Car Driver Deals. Dat blijkt uit het faillissementsregister. Het gaat om financieel dienstverlener Aikon. Het bedrijf werd opgericht in 1997 en handelde onder de namen Golsteijn & Partners, BespaarZeker, Zekeradvies, ZekerOverstappen, CarDriverDeals Financial Services en VindiQ Finance.

Car Driver Deals werd in juli failliet verklaard. Vorige week volgde het persoonlijke faillissement van eigenaren Jan en Geert Golsteijn en GnP Maasdal Concept.Lees hier het complete dossier over Car Driver Deals.

In het eerste faillissementsverslag stelde curator Peter Broekmans van Scheers Advocaten, die ook is aangesteld als curator van Aikon, dat hij veel onregelmatigheden heeft geconstateerd.  “Ik heb geconstateerd dat er nogal wat geldstromen over en weer zijn gegaan. De vraag werpt zich uiteraard op of deze geldstromen al dan niet terecht zijn uitgevoerd”, schrijft de curator die daarbij aangeeft dat de boekhouding onvolledig is er contracten ontbreken.

In totaal hebben 867 crediteuren een vordering ingediend bij de curator van Car Driver Deals. Dat meldt Broekmans in het eerste faillissementsverslag. De fiscus heeft een (preferente) vordering van 848 duizend euro neergelegd. Daarnaast zijn er 867 vorderingen van (veelal) klanten van het bedrijf die zorgen voor een totaal van 6,9 miljoen euro. In totaal zou de schuld volgens de curator kunnen oplopen tot tussen de 20 en 30 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Opnieuw faillissement voor Car Driver Deals-bedrijf | Automotive Online

Opnieuw faillissement voor Car Driver Deals-bedrijf

Car Driver Deals • Eerder werden onder meer de eigenaren al persoonlijk failliet verklaard.
Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Foto: Car Driver Deals

Er is opnieuw een bedrijf failliet verklaard dat is gelieerd aan de eigenaren van Car Driver Deals. Dat blijkt uit het faillissementsregister. Het gaat om financieel dienstverlener Aikon. Het bedrijf werd opgericht in 1997 en handelde onder de namen Golsteijn & Partners, BespaarZeker, Zekeradvies, ZekerOverstappen, CarDriverDeals Financial Services en VindiQ Finance.

Car Driver Deals werd in juli failliet verklaard. Vorige week volgde het persoonlijke faillissement van eigenaren Jan en Geert Golsteijn en GnP Maasdal Concept.Lees hier het complete dossier over Car Driver Deals.

In het eerste faillissementsverslag stelde curator Peter Broekmans van Scheers Advocaten, die ook is aangesteld als curator van Aikon, dat hij veel onregelmatigheden heeft geconstateerd.  “Ik heb geconstateerd dat er nogal wat geldstromen over en weer zijn gegaan. De vraag werpt zich uiteraard op of deze geldstromen al dan niet terecht zijn uitgevoerd”, schrijft de curator die daarbij aangeeft dat de boekhouding onvolledig is er contracten ontbreken.

In totaal hebben 867 crediteuren een vordering ingediend bij de curator van Car Driver Deals. Dat meldt Broekmans in het eerste faillissementsverslag. De fiscus heeft een (preferente) vordering van 848 duizend euro neergelegd. Daarnaast zijn er 867 vorderingen van (veelal) klanten van het bedrijf die zorgen voor een totaal van 6,9 miljoen euro. In totaal zou de schuld volgens de curator kunnen oplopen tot tussen de 20 en 30 miljoen euro.

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.