Tesla buitenspiegels populair bij dievengilde

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Tesla-bende actief in Bloemendaal
De buitenspiegels van Tesla zijn gewild bij dieven. (Foto: Tesla) (foto: Tesla)

De buitenspiegels van Tesla zijn steeds vaker een gewilde buit voor dieven, mede door de technologie die erin zit. Daardoor zouden de spiegels rond de 1.300 euro opleveren op de zwarte markt. Na Eindhoven, meldt de politie in Amsterdam nu ook dat er diefstal van buitenspiegels van Tesla is gemeld.

Afgelopen zaterdagochtend was het raak in Amsterdam en zijn in de Cremerbuurt tenminste vijftien buitenspiegels van Tesla buitgemaakt. De spiegels worden door de dieven uit de behuizing gehaald. Eerder was dat ook al het geval in Eindhoven waar de politie aangiftes binnenkreeg van zo’n twintig gevallen waarbij de buitenspiegels waren gestolen.

Bestelling 

Diefstal van specifieke onderdelen van auto’s zijn al langer gewild onder dieven of worden ‘op bestelling’ gestolen. Dat geldt bijvoorbeeld voor velgen, maar ook voor katalysatoren of sturen. Onlangs nog meldde het CBS dat vernieling aan auto’s vorig jaar zorgde voor 444 miljoen euro aan schade.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Tesla buitenspiegels populair bij dievengilde | Automotive Online

Tesla buitenspiegels populair bij dievengilde

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Tesla-bende actief in Bloemendaal
De buitenspiegels van Tesla zijn gewild bij dieven. (Foto: Tesla) (foto: Tesla)

De buitenspiegels van Tesla zijn steeds vaker een gewilde buit voor dieven, mede door de technologie die erin zit. Daardoor zouden de spiegels rond de 1.300 euro opleveren op de zwarte markt. Na Eindhoven, meldt de politie in Amsterdam nu ook dat er diefstal van buitenspiegels van Tesla is gemeld.

Afgelopen zaterdagochtend was het raak in Amsterdam en zijn in de Cremerbuurt tenminste vijftien buitenspiegels van Tesla buitgemaakt. De spiegels worden door de dieven uit de behuizing gehaald. Eerder was dat ook al het geval in Eindhoven waar de politie aangiftes binnenkreeg van zo’n twintig gevallen waarbij de buitenspiegels waren gestolen.

Bestelling 

Diefstal van specifieke onderdelen van auto’s zijn al langer gewild onder dieven of worden ‘op bestelling’ gestolen. Dat geldt bijvoorbeeld voor velgen, maar ook voor katalysatoren of sturen. Onlangs nog meldde het CBS dat vernieling aan auto’s vorig jaar zorgde voor 444 miljoen euro aan schade.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.