‘Audi wint eerste ronde in rechtszaak tegen Nio’

Merkbescherming • Audi sleepte Nio voor het gerecht omdat de modelnamen ES6 en ES8 teveel lijken op de S6 en S8.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Nio ES6 lijkt niet op de Audi S6, maar de naam wel (foto: Nio)

Audi heeft een eerste rechtszaak gewonnen tegen het Chinese Nio. De rechtbank van München besliste dat de modelnamen ES6 en ES8 van Nio teveel lijken op de al langer gebruikte modelnamen S6 en S8 van Audi. Dit melden de Duitse media.

Afgelopen zomer spande Audi in Duitsland een rechtszaak aan tegen het Chinese automerk Nio. Dat merk heeft nog geen auto in Duitsland verkocht, maar Audi wilde er op tijd bij zijn. De rechter in München besloot nu dat Nio de modelnamen ES6 en ES8 in Duitsland niet mag voeren. ‘De kans bestaat dat consumenten denken dat de ES6 de elektrische uitvoering is van de S6 en dat de twee voertuigen van dezelfde fabrikant zijn’, redeneerde de rechtbank. Voor de rest van Europa heeft de uitspraak geen geldigheid. Nio gaat in Duitsland in hoger beroep tegen de uitspraak.

In Nederland is Nio sinds oktober op de markt met het model ET7. Binnen enkele maanden zouden ook de EL7 en de ET5 hier op de markt moeten komen. Kwik-fit wordt de onderhoudspartner van het Chinese merk.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

‘Audi wint eerste ronde in rechtszaak tegen Nio’ | Automotive Online

‘Audi wint eerste ronde in rechtszaak tegen Nio’

Merkbescherming • Audi sleepte Nio voor het gerecht omdat de modelnamen ES6 en ES8 teveel lijken op de S6 en S8.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
De Nio ES6 lijkt niet op de Audi S6, maar de naam wel (foto: Nio)

Audi heeft een eerste rechtszaak gewonnen tegen het Chinese Nio. De rechtbank van München besliste dat de modelnamen ES6 en ES8 van Nio teveel lijken op de al langer gebruikte modelnamen S6 en S8 van Audi. Dit melden de Duitse media.

Afgelopen zomer spande Audi in Duitsland een rechtszaak aan tegen het Chinese automerk Nio. Dat merk heeft nog geen auto in Duitsland verkocht, maar Audi wilde er op tijd bij zijn. De rechter in München besloot nu dat Nio de modelnamen ES6 en ES8 in Duitsland niet mag voeren. ‘De kans bestaat dat consumenten denken dat de ES6 de elektrische uitvoering is van de S6 en dat de twee voertuigen van dezelfde fabrikant zijn’, redeneerde de rechtbank. Voor de rest van Europa heeft de uitspraak geen geldigheid. Nio gaat in Duitsland in hoger beroep tegen de uitspraak.

In Nederland is Nio sinds oktober op de markt met het model ET7. Binnen enkele maanden zouden ook de EL7 en de ET5 hier op de markt moeten komen. Kwik-fit wordt de onderhoudspartner van het Chinese merk.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.