Hyundai Mobis wil ‘sterk’ groeien in Europa

Hyundai • In de eerste jaarhelft werden al opdrachten geboekt van grote Europese merken voor elektrische onderdelen zoals camera sensoren voor ADAS-systemen.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Hyundai Mobis wil uitbreiden in Europa met zijn technologische oplossingen voor elektrische voertuigen. Het zelfstandige gelieerde onderdelenfabrikant van Hyundai heeft recent een contract binnengehaald van Volkswagen voor haar grootschalige batterij-systemen, meldt het bedrijf in een persbericht.

“De Mobis kernoplossing zal een belangrijke rol gaan spelen in de Europese automarkt bij de verschuiving naar elektrisch’’, aldus Axel Maschka, executive vice president en hoofd van de bedrijfsafdeling van Hyundai Mobis.

Het bedrijf mikt op een orderbedrag van 1,29 miljard dollar vanuit Europa, wat dan twee keer zo hoog zou zijn als vorig jaar. In 2030 zou Hyundai Mobis een jaarlijkse verkoopgroei van meer dan 30 procent in dit deel van de wereld moeten realiseren.

Eerder kondigde Hyundai aan om tegen 2030 in de top drie van EV-fabrikanten wereldwijd te staan.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Meer lezen over Hyundai mobis

Hyundai Mobis wil ‘sterk’ groeien in Europa | Automotive Online

Hyundai Mobis wil ‘sterk’ groeien in Europa

Hyundai • In de eerste jaarhelft werden al opdrachten geboekt van grote Europese merken voor elektrische onderdelen zoals camera sensoren voor ADAS-systemen.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Hyundai Mobis wil uitbreiden in Europa met zijn technologische oplossingen voor elektrische voertuigen. Het zelfstandige gelieerde onderdelenfabrikant van Hyundai heeft recent een contract binnengehaald van Volkswagen voor haar grootschalige batterij-systemen, meldt het bedrijf in een persbericht.

“De Mobis kernoplossing zal een belangrijke rol gaan spelen in de Europese automarkt bij de verschuiving naar elektrisch’’, aldus Axel Maschka, executive vice president en hoofd van de bedrijfsafdeling van Hyundai Mobis.

Het bedrijf mikt op een orderbedrag van 1,29 miljard dollar vanuit Europa, wat dan twee keer zo hoog zou zijn als vorig jaar. In 2030 zou Hyundai Mobis een jaarlijkse verkoopgroei van meer dan 30 procent in dit deel van de wereld moeten realiseren.

Eerder kondigde Hyundai aan om tegen 2030 in de top drie van EV-fabrikanten wereldwijd te staan.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Meer lezen over Hyundai mobis