TRW breidt uit met Tesla remschijven voor aftermarket

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
TRW breidt assortiment uit met remschijven voor Tesla. (Foto: TRW)

TRW, het aftermarketmerk van de Duitse onderdelenfabrikant ZF, breidt zijn productassortiment uit met voor- en achterremschijven voor de Tesla Model S. Het bedrijf zegt steeds meer vraag te krijgen naar componenten en systemen voor elektrische en hybride voertuigen. “De opmars van elektrische aandrijflijnen is niet te stuiten. TRW ontwikkelt technische innovaties voor de aftermarket voor de verschillende merken in een zo vroeg mogelijk stadium”, aldus Richard Adgey, head of product management bij TRW.

De remschijven van TRW voor de Tesla Model S worden geproduceerd op basis van metaal met een hoog koolstofvezelgehalte, dat volgens de fabrikant zorgt voor minder hitte en de kans verkleint op vervorming. De voor- en achterremschijven zijn behandeld tegen roest met een oppervlaktecoating.

TRW is producent van allerlei systemen voor personen- en bedrijfswagens. Het van oorsprong Amerikaanse TRW werd in 2015 gekocht door de Duitse onderdelengigant ZF en maakte in 2018 een jaaromzet van bijna 37 miljard euro. 

TRW breidt uit met Tesla remschijven voor aftermarket | Automotive Online

TRW breidt uit met Tesla remschijven voor aftermarket

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
TRW breidt assortiment uit met remschijven voor Tesla. (Foto: TRW)

TRW, het aftermarketmerk van de Duitse onderdelenfabrikant ZF, breidt zijn productassortiment uit met voor- en achterremschijven voor de Tesla Model S. Het bedrijf zegt steeds meer vraag te krijgen naar componenten en systemen voor elektrische en hybride voertuigen. “De opmars van elektrische aandrijflijnen is niet te stuiten. TRW ontwikkelt technische innovaties voor de aftermarket voor de verschillende merken in een zo vroeg mogelijk stadium”, aldus Richard Adgey, head of product management bij TRW.

De remschijven van TRW voor de Tesla Model S worden geproduceerd op basis van metaal met een hoog koolstofvezelgehalte, dat volgens de fabrikant zorgt voor minder hitte en de kans verkleint op vervorming. De voor- en achterremschijven zijn behandeld tegen roest met een oppervlaktecoating.

TRW is producent van allerlei systemen voor personen- en bedrijfswagens. Het van oorsprong Amerikaanse TRW werd in 2015 gekocht door de Duitse onderdelengigant ZF en maakte in 2018 een jaaromzet van bijna 37 miljard euro.