PSA, VW en BMW scoren met ‘international engine of the year’

Redactie Redactie
Voor de vierde keer winnaar in zijn klasse: de 1,2 liter 3-cilinder van PSA (foto: PSA)

Dit meldt Engine Technology Magazine, organisator van de verkiezingen. De prijzen werden gisteren uitgereikt in Frankfurt. Vooral de sportieve motoren scoren hoog bij de jury, die bestaat uit een panel van internationale autojournalisten.

In de overall-categorie staat de Ferrari 3.9-liter biturbo V8 bovenaan, gevolgd door de Porsche 3-liter 6-cilinder turbo en de Ferrari 6,5 liter V12.

Bij de wat bescheidener motoren gaat VW aan kop in de klasse tot 1 liter. De 999 cc 3-cilinder turbo wordt toegepast in de kleinere modellen van alle VAG-merken. In de klasse tot 1,4 liter wint voor de vierde maal de 1,2 liter 3-cilinder turbomotor van PSA, die in een veelheid aan Peugeots en Citroëns te vinden is, maar ook in de Opel Crossland X en Grandland X.

De award in de categorie tot 1,8 liter is voor de BMW 1.5-liter 3-cilinder benzinemotor die in de i8-hybrides wordt toegepast. Ook Tesla valt in de prijzen: het Amerikaanse merk is winnaar in de categorie ‘elektrische aandrijflijn’ en staat overall op nummer 4.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.