Brembo SLG Carbon breidt productie remschijven uit

Brembo • De uitbreiding is een antwoord op de toegenomen vraag naar carbon keramische remschijven.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(foto: Brembo)

De joint-venture Brembo SGL Carbon breidt de productie met meer dan 70 procent uit om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar carbon keramische remschijven voor personenauto’s en commerciële auto’s. De capaciteit wordt opgevoerd in beide fabrieken van Brembo SGL Carbon Ceramic Brakes (BSCCB), in het Duitse Meitingen en het Italiaanse Stezzano. BSCCB zal tot 2027 150 miljoen euro in de projecten investeren.

Dat heeft meldt JV in een persbericht. Beide bedrijven hebben de laatste maanden met BSCCB de plannen en uitvoering verder uitgewerkt. In Meitingen komen er twee nieuwe productiehallen met een totale oppervlakte van 8.500 vierkante meter bij. De eerste paal moet daar dit najaar worden geslagen. De fabriek in Stezzano wordt met 4 duizend vierkante meter uitgebreid.

De vraag naar carbon keramische remschijven van BSCCB neemt wereldwijd toe, aldus de bedrijven. Volgens beide partijen is dat hoofdzakelijk te danken aan de kwaliteit en prestaties die beantwoorden aan de specifieke vereisten van autofabrikanten, met name in het premium en luxe segment. De bedrijven zien de overeengekomen capaciteitsuitbreiding als een belangrijke mijlpaal voor de joint venture, die opgericht is in 2009.

Bestuursvoorzitter dr Martin Gruhlke: ‘’’De ontwikkeling laat zien dat de combinatie van kennis en capaciteiten van beide aandeelhouders vruchten afwerpt.’’ Eerder zag het Italiaanse bedrijf al hogere winsten voorbij komen.

Brembo SLG Carbon breidt productie remschijven uit | Automotive Online

Brembo SLG Carbon breidt productie remschijven uit

Brembo • De uitbreiding is een antwoord op de toegenomen vraag naar carbon keramische remschijven.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(foto: Brembo)

De joint-venture Brembo SGL Carbon breidt de productie met meer dan 70 procent uit om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar carbon keramische remschijven voor personenauto’s en commerciële auto’s. De capaciteit wordt opgevoerd in beide fabrieken van Brembo SGL Carbon Ceramic Brakes (BSCCB), in het Duitse Meitingen en het Italiaanse Stezzano. BSCCB zal tot 2027 150 miljoen euro in de projecten investeren.

Dat heeft meldt JV in een persbericht. Beide bedrijven hebben de laatste maanden met BSCCB de plannen en uitvoering verder uitgewerkt. In Meitingen komen er twee nieuwe productiehallen met een totale oppervlakte van 8.500 vierkante meter bij. De eerste paal moet daar dit najaar worden geslagen. De fabriek in Stezzano wordt met 4 duizend vierkante meter uitgebreid.

De vraag naar carbon keramische remschijven van BSCCB neemt wereldwijd toe, aldus de bedrijven. Volgens beide partijen is dat hoofdzakelijk te danken aan de kwaliteit en prestaties die beantwoorden aan de specifieke vereisten van autofabrikanten, met name in het premium en luxe segment. De bedrijven zien de overeengekomen capaciteitsuitbreiding als een belangrijke mijlpaal voor de joint venture, die opgericht is in 2009.

Bestuursvoorzitter dr Martin Gruhlke: ‘’’De ontwikkeling laat zien dat de combinatie van kennis en capaciteiten van beide aandeelhouders vruchten afwerpt.’’ Eerder zag het Italiaanse bedrijf al hogere winsten voorbij komen.