EHG komt met ozongenerator om ruimtes te ontsmetten

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
EHG lanceert een ozongenerator. (Foto: EHG)

Equipment Group Holland komt met een ozongenerator waarmee ruimtes gereinigd en ontsmet kunnen worden, zonder gebruik van chemicaliën. Zo meldt EGH in een persbericht. De ozongenerator kan in diverse afgesloten ruimtes worden gebruikt: van wachtruimtes tot caravans, auto’s of werkruimtes.

Met een ozongenerator kunnen volgens EGH, afgesloten ruimtes sneller en makkelijker ontsmet worden dan met een mechanische reiniging. Ander voordeel is volgens het bedrijf dat het ontsmetten via een timer ook prima ’s nachts kan worden uitgevoerd.

Na de behandeling valt het gegenereerde ozon weer uiteen in zuurstof en kan de ontsmette ruimte weer veilig worden gebruikt. Volgens EGH is ozon een van nature voorkomende geactiveerde vorm van zuurstof, bestaande uit drie zuurstofatomen. Deze actieve ozonmoleculen zijn instabiel en zoeken andere moleculen om zich aan te binden. Hierdoor ontstaat een oxiderende reactie die schadelijke virussen, bacteriën, schimmels en vieze geurtjes elimineert.

Behalve de ozongenerator, is Equipment Group Holland bijvoorbeeld ook leverancier van HBC smart repair producten en gereedschappen.

EHG komt met ozongenerator om ruimtes te ontsmetten | Automotive Online

EHG komt met ozongenerator om ruimtes te ontsmetten

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
EHG lanceert een ozongenerator. (Foto: EHG)

Equipment Group Holland komt met een ozongenerator waarmee ruimtes gereinigd en ontsmet kunnen worden, zonder gebruik van chemicaliën. Zo meldt EGH in een persbericht. De ozongenerator kan in diverse afgesloten ruimtes worden gebruikt: van wachtruimtes tot caravans, auto’s of werkruimtes.

Met een ozongenerator kunnen volgens EGH, afgesloten ruimtes sneller en makkelijker ontsmet worden dan met een mechanische reiniging. Ander voordeel is volgens het bedrijf dat het ontsmetten via een timer ook prima ’s nachts kan worden uitgevoerd.

Na de behandeling valt het gegenereerde ozon weer uiteen in zuurstof en kan de ontsmette ruimte weer veilig worden gebruikt. Volgens EGH is ozon een van nature voorkomende geactiveerde vorm van zuurstof, bestaande uit drie zuurstofatomen. Deze actieve ozonmoleculen zijn instabiel en zoeken andere moleculen om zich aan te binden. Hierdoor ontstaat een oxiderende reactie die schadelijke virussen, bacteriën, schimmels en vieze geurtjes elimineert.

Behalve de ozongenerator, is Equipment Group Holland bijvoorbeeld ook leverancier van HBC smart repair producten en gereedschappen.