Vakbeurs Autoprof plant ‘coronaproof’-editie

Jeroen Vos Jeroen Vos
Vakbeurs Autoprof trok dit jaar meer bezoekers dan in de voorgaande edities. (Foto: Easyfairs)

Vakbeurs Autoprof vindt plaats op 9, 10 en 11 februari 2021 in Gorinchem. Dat maakt organisatie Easyfairs bekend. Het evenement kan doorgaan vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen die de overheid deze week gemeld heeft.

Floris Valk, head of Automotive van Easyfairs, vertelt dat Autoprof kan voldoen aan de anderhalve meter-maatregel die de overheid als voorwaarde stelt. Bezoekers dienen zich vooraf te registeren, iets wat al van toepassing was voor het evenement. “Zodra men binnen is, kan er vrij bewogen worden over de beursvloer. Ook is er de mogelijkheid om zowel op als buiten de beursvloer verantwoord met elkaar te netwerken. Er worden extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitair en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden.”

De Smart Badge technologie die toegepast wordt op Autoprof, maakte het al mogelijk om contactloos informatie op de stands van exposanten te scannen. Deze badge biedt een digitaal alternatief voor het schudden van handen of het uitwisselen van visitekaartjes. Bezoekers ontvangen na afloop een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.

Autoprof trok dit jaar meer bezoekers, dan in de voorgaande edities.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.