EK World Skills doorgeschoven naar januari 2021

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Met de jong talentwedstrijden wil World Skills technische beroepen promoten. (Foto: World Skills)

De twee geselecteerde monteurs, Czarek Alferink en Pedro Walhout, moeten tot volgend jaar wachten voordat ze kunnen meedoen aan de World Skills, de Europese talentenjacht voor technische beroepen. Alferink (student autotechniek aan het Graafschap College) en Walhout (student mobiele werktuigen aan Aventus) hebben zich onlangs via voorrondes gekwalificeerd voor deelname aan het evenement. De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland in september, maar is vanwege de coronacrisis verplaatst naar 6 tot en met 10 januari in het Oostenrijkse Graz. Dat meldt World Skills Nederland in een persbericht. 

De twee geselecteerde monteurs uit de autotechniek maken deel uit van een team van 26 deelnemers waar allerlei techniekstudenten onder vallen, van installatie- en elektrotechniek tot auto- en werktuigbouw. Tijdens het evenement moeten de deelnemers verschillende opdrachten en werkzaamheden uitvoeren, die worden beoordeeld door een jury. De wedstrijd vindt jaarlijks plaats. In totaal zijn 650 deelnemers uit 30 landen geselecteerd om tot de beste vakman te worden uitgeroepen in één van de 45 beroepen. 

World Skills zijn vakwedstrijden voor het mbo in verschillende studierichtingen. Hiermee wil de organisatie het grote belang van technisch vakmanschap en beroepsonderwijs benadrukken. World Skills wordt ondersteund door het ministerie van OCW, maar ook bedrijven, zoals Nissan bijvoorbeeld, steunen het initiatief.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

EK World Skills doorgeschoven naar januari 2021 | Automotive Online

EK World Skills doorgeschoven naar januari 2021

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Met de jong talentwedstrijden wil World Skills technische beroepen promoten. (Foto: World Skills)

De twee geselecteerde monteurs, Czarek Alferink en Pedro Walhout, moeten tot volgend jaar wachten voordat ze kunnen meedoen aan de World Skills, de Europese talentenjacht voor technische beroepen. Alferink (student autotechniek aan het Graafschap College) en Walhout (student mobiele werktuigen aan Aventus) hebben zich onlangs via voorrondes gekwalificeerd voor deelname aan het evenement. De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland in september, maar is vanwege de coronacrisis verplaatst naar 6 tot en met 10 januari in het Oostenrijkse Graz. Dat meldt World Skills Nederland in een persbericht. 

De twee geselecteerde monteurs uit de autotechniek maken deel uit van een team van 26 deelnemers waar allerlei techniekstudenten onder vallen, van installatie- en elektrotechniek tot auto- en werktuigbouw. Tijdens het evenement moeten de deelnemers verschillende opdrachten en werkzaamheden uitvoeren, die worden beoordeeld door een jury. De wedstrijd vindt jaarlijks plaats. In totaal zijn 650 deelnemers uit 30 landen geselecteerd om tot de beste vakman te worden uitgeroepen in één van de 45 beroepen. 

World Skills zijn vakwedstrijden voor het mbo in verschillende studierichtingen. Hiermee wil de organisatie het grote belang van technisch vakmanschap en beroepsonderwijs benadrukken. World Skills wordt ondersteund door het ministerie van OCW, maar ook bedrijven, zoals Nissan bijvoorbeeld, steunen het initiatief.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.