Nissan steunt vakwedstrijden en nieuw technisch talent

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
Jos de Goey (l) directeur Worldskills en Joost Roelofs Hermayrmans (r) van Nissan beklinken samenwerking. (foto: Nissan)

Nissan is kennispartner geworden van World Skills, de vakwedstrijden voor vmbo-ers. Nissan zegt het belangrijk te vinden om jongeren al vroeg te stimuleren om te kiezen voor een technische opleiding en loopbaan in de autotechniek. Het bedrijf meldt in een persbericht dat het echt gaat om een partnership, waarbij Nissan bijvoorbeeld auto’s beschikbaar stelt waar leerlingen aan kunnen sleutelen. “Vanuit Nissan kunnen we ervoor zorgen dat de snelle ontwikkelingen, zoals elektrische aandrijving, energieopslag en autonome technologie goed in beeld komen bij de vakopleidingen”, zegt Joost Roelofs Heyrmans, general manager aftersales bij Nissan Benelux.

Jos de Goey, directeur World Skills Nederland, is blij met de samenwerking. “Steeds meer bedrijven tonen interesse in de vakwedstrijden. Niet alleen door materialen of machines te sponsoren, maar ook om technische vakkennis in te brengen. Dat is mooi, omdat de wedstrijden iets zijn van bedrijfsleven en beroepsonderwijs. En er zijn tekorten op de arbeidsmarkt. Jonge mensen al vroeg met autotechniek in contact brengen zorgt ervoor dat ze hun talenten ontdekken en ook gaan kiezen voor dit beroep.”

Tijdens de nationale kampioenschappen voor World Skills, die onlangs werden gehouden, ondertekenden Nissan en World Skills Nederland een samenwerkingsovereenkomst. De winnaars krijgen onder meer een rondleiding bij het Europese onderdelenmagazijn van Nissan. 

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.