CBX levert T-scan Treadspec overrijdbare bandenscanner

Redactie Redactie
• Laatste update:

CBX werd begin dit jaar importeur van de handheld Groove Glove bandenscanner van T-scan. Met deze handheld bandenprofielscanner heeft de monteur binnen een minuut een volledig beeld van alle banden, inclusief slijtagepatroon en remwegafname en kan een uitlijnadvies gegeven worden.

Lees meer over handheld bandenscanners in het artikel dat hierover verscheen in Automotive Werkplaats 5. 

De Treadspec doet hetzelfde als de Groove Glove, maar dan volledig computergestuurd en binnen enkele seconden. Zodra een auto over de scanner heenrijdt, maakt de apparatuur een foto van het kenteken, de meting start en er is direct een rapport beschikbaar. De monteur kan in de auto blijven zitten waardoor tevens de grootste winst behaald wordt.

Monteur kan in auto blijven zitten

De overrijdbare bandenscanner heeft geïntegreerde cloudoplossingen die aan vrijwel ieder softwarepakket gekoppeld kunnen worden. De Treadspec wordt volgens CBX al door veel Franse Mercedes-, PSA, Opel en BMW dealers gebruikt. Door het geautomatiseerde proces ligt het aantal uitgevoerde scans bij deze bedrijven hoger en worden er tot 30 procent meer uitlijnbeurten en tot 50 procent meer banden verkocht.

Op de Autopromotec vakbeurs in Italië introduceerde ook Ravaglioli een profieldieptemeter. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.