Waeco rust apparatuur uit met ‘helemaal leeg’ Eco-indicator

Redactie Redactie
• Laatste update:

Tot nu toe zaten er op de aircoservicestations alleen statusindicatoren voor het terugwinnen van koudemiddel, vacumeren van het aircosysteem en het opnieuw vullen met gerecycled koudemiddel. De beslissende stap, het volledig leeg maken van de airco, werd niet weergegeven.

Met de extra indicator maakt Waeco de vierde processtap van het aircoservicestation zichtbaar. Het gaat bij het volledig leegmaken van het systeem om de interactie tussen de vacuümpomp van de machine en de compressor in de auto en om het verzamelen van het restkoudemiddel uit de airco-olie in het gebruikte-oliereservoir van de machine.

Vanuit dit oliereservoir wordt het verzamelde koudemiddel ook naar het interne koudemiddelreservoir geleid, zodat er vrijwel niets van in het milieu terechtkomt en exact de daadwerkelijk teruggewonnen hoeveelheid koudemiddel meegewogen kan worden. Deze methode voorkomt dat de gebruiker van de machine onterecht naar lekkages of andere storingen gaat zoeken (foto) omdat er te weinig koudemiddel uit het systeem komt.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.