Brancheverenigingen sluiten internationaal akkoord over definitie van revisie

Redactie Redactie
• Laatste update:

De Europese koepelorganisatie voor automotive toeleveranciers CLEPA, de internationale brancheverenigingen voor revisiebedrijven MERA en APRA, de Braziliaanse ANRAP, de Europese FIRM en de Chinese CPRA hebben twee definities vastgelegd, die van `Revisie` en `Core`. 

Revisie is volgens de zes organisaties een gestandaardiseerd industrieel proces waarbij gebruikte onderdelen (core) worden teruggebracht naar nieuwstaat of beter. Het proces is volgens de technische specificaties van de oorspronkelijke fabrikant, net als de kwaliteit, de testnormen en de bijbehorende documentatie.

Omgekeerde logistiek
Core is volgens de nieuwe afspraken een eerder verkocht product of onderdeel dat versleten of defect is. Bestemd voor revisie. Tijdens de omgekeerde logistiek worden deze onderdelen zorgvuldig verpakt, vervoerd en gemerkt als zijnde core. Core is geen afval en ook geen schroot en ook niet geschikt voor hergebruik zonder eerste gereviseerd te zijn.

De twee definities volgen op de eerder door de Europese brancheorganisaties vastgelegde definitie van een gereviseerd onderdeel. Deze is nu ook overgenomen door de overige organisaties. De zes koepels nodigen ook andere brancheverenigingen uit de definities te omarmen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.