ANWB rukte tijdens vakantie vooral uit vanwege lekke band

Redactie Redactie
• Laatste update:

Tot dit jaar waren problemen met het koelsysteem van auto’s de belangrijkste zomerpech oorzaken. Volgens het ANP moet de wegenwacht vaker voor lekke banden uitrukken omdat steeds minder auto’s en caravans geen reservewiel meer aan boord hebben.

630 duizend hulpaanvragen
De alarmcentrale signaleert ook een opvallende toename van het aantal oude bussen, campers en motoren waarmee Nederlanders door Europa reizen. Dit leidt volgens de ANWB in veel gevallen tot ingewikkelde hulpverleningsprocessen omdat garages de onderdelen voor deze voertuigen vaak niet in huis hebben.

Afgelopen zomer kreeg ANWB Alarmcentrale 630 duizend telefoontjes uit het binnen- en buitenland. Week 29 van 18 juli was met de 74 duizend hulpaanvragen het drukts. Behalve vakantiegangers met pech, belden er ook zieke en gewonde reizigers om bijstand.

In Automotive Werkplaats nummer 8 gingen we op pad met wegenwachter Mirko Lavaleije in het Zuid-Franse Vias Plage. Lees hier de digitale versie. Vorig jaar verwachtte de ANWB dat het aantal bandenwissels zou gaan dalen. 

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.