Tekné reanimeert Exponentia met Mivar en Daf

Redactie Redactie
• Laatste update:

De drie bedrijven gaan elkaars expertise en ervaring delen onder de naam Exponentia. Onder deze naam bieden de bedrijven gezamenlijk diensten als training, hulplijnen, dms- en crm-systemen, wagenparkmanagement, technische data voorziening, elektronische catalogi en online gebruikershandleidingen aan de autobranche.

`Kennis en data delen`
De doelstelling van Tekné directeur Patrick Lo Pinto, Mivar Group directeuren Chris en Leon Kimman en Daf Conseil ceo Jacques de Leissègues is “continuïteit geven aan het project dat 12 jaar gelden door grote onderdelenleveranciers werd geïnitieerd. We doen dit door onze expertise en kennisdata te delen, de klantengroep te vergroten en het aanbod van meer diensten internationaal te versnellen”.

Daf Conseil is vooral actief in Frankrijk, Tekné Consulting is gevestigd in Italië en levert diensten in Italië, Groot-Brittannië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en Portugal. Mivar Group heeft 30 duizend klanten in heel Europa. Samen hebben de bedrijven meer dan 100 mensen in dienst.

Voor de hele autobranche
Waar Exponentia zich volgens Tekné, DAF en Mivar Group zich voorheen uitsluitend richtte op onafhankelijke autobedrijven, is het bedrijf in nieuwe vorm actief voor alle automotive bedrijven zoals inkopers, netwerken, onderdelenfabrikanten en -distributeurs, autofabrikanten en –importeurs, onafhankelijke autobedrijven en merkdealers en wagenparkbeheerders.

In februari 2016 stopte Exponentia als trainingsinstituut voor onderdelenfabrikanten SKF, Tenneco en TRW. De trainingen en helpdesk zijn vanaf dat moment voortgezet door Innovam en Mivar Group. Exponentia is oorspronkelijk een initiatief van SKF, TRW, Valeo en Tenneco Automotive.

Op de foto vlnr: Ronnie van Gellecom, Chris Kimman, Katja Peek (Mivar Group) Jacques de Leissègues (Daf Conseil), Leon Kimman (Mivar Group), Patrick Lo Pinto (Tekné Consulting), Jaco Ockhuisen (Mivar Group), Christophe de Leissègues (Daf Conseil) en Rob Herber (Tekné Consulting)

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.