Michelin, Mahle en Basf vallen in de prijzen tijdens Equip Auto

Equip Auto • Het Poolse bedrijf Evorkshop sleepte de trofee in de wacht in de categorie Diensten voor Professionals.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Promedia)

Tijdens de aftermarketvakbeurs Equip Auto, die dit jaar plaatsvindt in het Franse Lyon, zijn donderdag de jaarlijkse prijzen uitgereikt voor innovatieve of anderszins opvallende producten. Winnaars zijn Michelin, Mahle, Basf en de Poolse batterij-expert Evorkshop.

Deze prijzen worden toegekend door een jury van 45 journalisten van diverse nationale en internationale media, waaronder Automotive.

Michelin won de prijs in de categorie Techniek met de luchtloze Uptis-autoband (Unique Puncture-proof Tire System). Deze band is sinds 2020 op de markt en draagt volgens productexpert Stephen Bilet van Michelin bij aan een groenere toekomst vanwege de lange levensduur, en omdat er minder banden op de afvalberg belanden vanwege lekrijden. Met de Uptis richt Michelin zich nadrukkelijk op de lease en fleetowners die volgens de autofabrikant kunnen rekenen op minder downtime van voertuigen en lagere onderhoudskosten.

EV-diagnoses

Mahle ging ervandoor met de award in de categorie Onderhoud en Reparatie. De Battery Pro E-health Charge, een diagnoseapparaat voor elektrische voertuigen, moet universele autobedrijven in staat stellen zelfstandig accudiagnostiek uit te voeren. Een diagnose duurt volgens salesmanager Remy Prats niet langer dan 50 minuten. Voordeel van het apparaat is volgens hem dat autobedrijven diagnoses kunnen uitvoeren voor hun bestaande klanten. Verder kunnen volgens Prats kopers van elektrische voertuigen door een state of health-check nu elektrische occasions aanbieden.

‘Lakversterker’

Chemiebedrijf Basf viel in de prijzen met de R-M Agilis Amplifier A2560 in de categorie Carrosserie. Met deze ‘lakversterker’ kunnen schadebedrijven overtollige verf, die anders zou worden afgevoerd, hergebruiken als primer voor het spuiten van onderdelen. Er is hierdoor minder chemisch afval en minder gebruik van primers in de werkplaats, aldus Basf. Het snelle droogproces draagt volgens het bedrijf bij aan verdere kostenbesparingen. Dit kan volgens Basf zelfs ‘nat op nat’ worden toegepast.

Het Poolse bedrijf Evorkshop sleepte tot slot de trofee in de wacht in de categorie Diensten voor Professionals. Naast de diagnose van batterijen gaat het bij Evorkshop om het reviseren ervan, en het vervangen van defecte onderdelen. Hiermee kunnen garagebedrijven elektrische voertuigen weer de weg op krijgen zonder het hele batterijpakket te vervangen. Dit moet volgens de makers een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Was jarenlang werkzaam als freelancer voor Automobiel Management en kwam in 2019 in dienst bij ProMedia als vaste redacteur. Sinds 2022 schrijft hij onder meer voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Bijt zich nu vast in de dossiers aftermarket en bedrijfsauto's.  

Michelin, Mahle en Basf vallen in de prijzen tijdens Equip Auto | Automotive Online

Michelin, Mahle en Basf vallen in de prijzen tijdens Equip Auto

Equip Auto • Het Poolse bedrijf Evorkshop sleepte de trofee in de wacht in de categorie Diensten voor Professionals.
Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
(foto: Promedia)

Tijdens de aftermarketvakbeurs Equip Auto, die dit jaar plaatsvindt in het Franse Lyon, zijn donderdag de jaarlijkse prijzen uitgereikt voor innovatieve of anderszins opvallende producten. Winnaars zijn Michelin, Mahle, Basf en de Poolse batterij-expert Evorkshop.

Deze prijzen worden toegekend door een jury van 45 journalisten van diverse nationale en internationale media, waaronder Automotive.

Michelin won de prijs in de categorie Techniek met de luchtloze Uptis-autoband (Unique Puncture-proof Tire System). Deze band is sinds 2020 op de markt en draagt volgens productexpert Stephen Bilet van Michelin bij aan een groenere toekomst vanwege de lange levensduur, en omdat er minder banden op de afvalberg belanden vanwege lekrijden. Met de Uptis richt Michelin zich nadrukkelijk op de lease en fleetowners die volgens de autofabrikant kunnen rekenen op minder downtime van voertuigen en lagere onderhoudskosten.

EV-diagnoses

Mahle ging ervandoor met de award in de categorie Onderhoud en Reparatie. De Battery Pro E-health Charge, een diagnoseapparaat voor elektrische voertuigen, moet universele autobedrijven in staat stellen zelfstandig accudiagnostiek uit te voeren. Een diagnose duurt volgens salesmanager Remy Prats niet langer dan 50 minuten. Voordeel van het apparaat is volgens hem dat autobedrijven diagnoses kunnen uitvoeren voor hun bestaande klanten. Verder kunnen volgens Prats kopers van elektrische voertuigen door een state of health-check nu elektrische occasions aanbieden.

‘Lakversterker’

Chemiebedrijf Basf viel in de prijzen met de R-M Agilis Amplifier A2560 in de categorie Carrosserie. Met deze ‘lakversterker’ kunnen schadebedrijven overtollige verf, die anders zou worden afgevoerd, hergebruiken als primer voor het spuiten van onderdelen. Er is hierdoor minder chemisch afval en minder gebruik van primers in de werkplaats, aldus Basf. Het snelle droogproces draagt volgens het bedrijf bij aan verdere kostenbesparingen. Dit kan volgens Basf zelfs ‘nat op nat’ worden toegepast.

Het Poolse bedrijf Evorkshop sleepte tot slot de trofee in de wacht in de categorie Diensten voor Professionals. Naast de diagnose van batterijen gaat het bij Evorkshop om het reviseren ervan, en het vervangen van defecte onderdelen. Hiermee kunnen garagebedrijven elektrische voertuigen weer de weg op krijgen zonder het hele batterijpakket te vervangen. Dit moet volgens de makers een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.