CSW Software: Pijlen op verhuur- en vrachtwagenbranche

Oliebollenspecial • CSW Software heeft met FleetMate Go een nieuwe softwareoplossing voor de truck- en trailerbranche.
Redactie Redactie
(foto: Marcel Cazemier)

Naast de traditionele garagesoftware voor de autobranche biedt CSW Software haar diensten tegenwoordig ook aan de vrachtwagenbranche aan. Daarnaast wordt met een nieuwe verhuurmodule de verhuur van campers, auto’s en aanhangers vergemakkelijkt.

Terwijl de traditionele softwarepakketten AutomaaT Go en MotoMate Go steeds worden voorzien van nieuwe functionaliteiten en ook qua uiterlijk up-to-date worden gehouden, heeft CSW Software met FleetMate Go het afgelopen jaar een nieuwe softwareoplossing voor de truck- en trailerbranche op de markt gebracht. “Ook in de 24 volt-wereld is er een grote behoefte aan een onafhankelijke softwareleverancier. Je wilt niet dat je data verhandeld wordt of dat je grossier kan zien bij wie je nog meer bestelt. Bij CSW is en blijft jouw data veilig”, aldus commercieel directeur Peter Kuijpers.  Na een pilotfase in 2022 wordt FleetMate Go nu verder uitgerold. “Op de achtergrond werkt FleetMate Go hetzelfde als onze andere systemen, maar de functionaliteiten zijn nieuw. Een vrachtwagenwerkplaats heeft bijvoorbeeld veel meer onderdelen op voorraad. Het is extra belangrijk dat de uitval geminimaliseerd wordt en dat vraagt om een solide en gedegen voorraadbeheer.” Daarnaast wordt er op het scherm van de software bijvoorbeeld tachograafinformatie getoond en kunnen boordcomputers worden gekoppeld. “Ook zijn er koppelingen met grossiers als Wijlhuizen, Bulthuis en VDL Weweler. Daarnaast zijn we druk bezig met het koppelen van de webshops van een aantal fabrikanten in de truck- en trailerbranche ”, stelt Kuijpers.

Garageportal

Een andere nieuwe ontwikkeling is de nieuwe module ‘garageportal’. “Dat is een app waarmee berijders informatie kunnen uitwisselen met de werkplaats en bijvoorbeeld foto’s doorsturen naar de garage, zodat die een diagnose kunnen stellen en een afspraak kunnen inplannen”, vertelt Kuijpers. “Maar het werkt ook de andere kant op, garages kunnen bijvoorbeeld ook reminders voor de APK naar berijders sturen. Dit product komt dus zowel de efficiency als de klantenbinding ten goede. Deze module is vanzelfsprekend voor AutomaaT GO, MotoMate GO en FleetMate GO beschikbaar.”

Verhuurmodule

Het afgelopen jaar gebeurde er meer bij CSW Software, want naast een nieuw logo en een nieuwe website werd ook een verhuurmodule ontwikkeld. “Dat zit nu nog in de pilotfase, maar vanaf januari 2024 gaan we het uitrollen”, vertelt Kuijpers. “Deze module is specifiek gericht op de verhuur van voertuigen vanuit de garagesoftware. Het gehele verhuurproces kan ermee verzorgd worden.” Dat begint met een planningssysteem voor de verhuur. “Vervolgens wordt het verhuurbedrag uitgerekend aan de hand van een staffel die de gebruiker heeft ingevoerd, zodat per dag of week de juiste huurprijs wordt berekend voor de betreffende periode in het jaar”, legt Kuijpers uit. “En daarna wordt het factuurbedrag uitgerekend, waarbij de borg automatisch wordt verrekend en er eventueel ook een bedrag in rekening wordt gebracht voor het overschrijden van de kilometergrens.”

CSW Software: Pijlen op verhuur- en vrachtwagenbranche | Automotive Online

CSW Software: Pijlen op verhuur- en vrachtwagenbranche

Oliebollenspecial • CSW Software heeft met FleetMate Go een nieuwe softwareoplossing voor de truck- en trailerbranche.
Redactie Redactie
(foto: Marcel Cazemier)

Naast de traditionele garagesoftware voor de autobranche biedt CSW Software haar diensten tegenwoordig ook aan de vrachtwagenbranche aan. Daarnaast wordt met een nieuwe verhuurmodule de verhuur van campers, auto’s en aanhangers vergemakkelijkt.

Terwijl de traditionele softwarepakketten AutomaaT Go en MotoMate Go steeds worden voorzien van nieuwe functionaliteiten en ook qua uiterlijk up-to-date worden gehouden, heeft CSW Software met FleetMate Go het afgelopen jaar een nieuwe softwareoplossing voor de truck- en trailerbranche op de markt gebracht. “Ook in de 24 volt-wereld is er een grote behoefte aan een onafhankelijke softwareleverancier. Je wilt niet dat je data verhandeld wordt of dat je grossier kan zien bij wie je nog meer bestelt. Bij CSW is en blijft jouw data veilig”, aldus commercieel directeur Peter Kuijpers.  Na een pilotfase in 2022 wordt FleetMate Go nu verder uitgerold. “Op de achtergrond werkt FleetMate Go hetzelfde als onze andere systemen, maar de functionaliteiten zijn nieuw. Een vrachtwagenwerkplaats heeft bijvoorbeeld veel meer onderdelen op voorraad. Het is extra belangrijk dat de uitval geminimaliseerd wordt en dat vraagt om een solide en gedegen voorraadbeheer.” Daarnaast wordt er op het scherm van de software bijvoorbeeld tachograafinformatie getoond en kunnen boordcomputers worden gekoppeld. “Ook zijn er koppelingen met grossiers als Wijlhuizen, Bulthuis en VDL Weweler. Daarnaast zijn we druk bezig met het koppelen van de webshops van een aantal fabrikanten in de truck- en trailerbranche ”, stelt Kuijpers.

Garageportal

Een andere nieuwe ontwikkeling is de nieuwe module ‘garageportal’. “Dat is een app waarmee berijders informatie kunnen uitwisselen met de werkplaats en bijvoorbeeld foto’s doorsturen naar de garage, zodat die een diagnose kunnen stellen en een afspraak kunnen inplannen”, vertelt Kuijpers. “Maar het werkt ook de andere kant op, garages kunnen bijvoorbeeld ook reminders voor de APK naar berijders sturen. Dit product komt dus zowel de efficiency als de klantenbinding ten goede. Deze module is vanzelfsprekend voor AutomaaT GO, MotoMate GO en FleetMate GO beschikbaar.”

Verhuurmodule

Het afgelopen jaar gebeurde er meer bij CSW Software, want naast een nieuw logo en een nieuwe website werd ook een verhuurmodule ontwikkeld. “Dat zit nu nog in de pilotfase, maar vanaf januari 2024 gaan we het uitrollen”, vertelt Kuijpers. “Deze module is specifiek gericht op de verhuur van voertuigen vanuit de garagesoftware. Het gehele verhuurproces kan ermee verzorgd worden.” Dat begint met een planningssysteem voor de verhuur. “Vervolgens wordt het verhuurbedrag uitgerekend aan de hand van een staffel die de gebruiker heeft ingevoerd, zodat per dag of week de juiste huurprijs wordt berekend voor de betreffende periode in het jaar”, legt Kuijpers uit. “En daarna wordt het factuurbedrag uitgerekend, waarbij de borg automatisch wordt verrekend en er eventueel ook een bedrag in rekening wordt gebracht voor het overschrijden van de kilometergrens.”